Anläggandet av trädgårdslandet har börjat

Då fortsätter vi vår resa fram till idag. Lägenheten blev klar och inflyttad, nu kunde vi påbörja vårt projekt med trädgårdslandet. Vi hade lite odlingar på platsen vi nu börjat förbereda igen för ett par år sedan, men i mycket mindre skala än det ska bli nu. Det va dessvärre sommaren med den enorma torkan som rådde då. Axel älskar att odlar också så han hejar på och Olle hjälper gärna till med lite av byggandet och smarta lösningar/konstruktioner. Johan hjälper mig att vända upp jorden och gödsla upp den med välbrunnen ko- och fårgödsel som vi förberett redan förra året genom att lägga upp en hög som fått gosa till sig. Markbiten vi använder till detta ligger precis mitt över vår lilla grusväg där det sedan innan varit en hästhage och i ena änden står några gamla icke ”producerande” frukträd. Sedan ett par år tillbaka har vi två nya träd där, ett päronträd och ett sommaräppelträd. Mellan träden är tanken att våra höns ska få ha sitt sommarviste på sikt. Vi känner oss ganska okunniga så mycket googlande blir det och säkert en massa misstag, men man måste ju våga prova och lära på vägen…..fråga mig till hösten om jag tyckte detta va en bra idé när alla grönsakerna och växterna antingen dött eller blivit angripna av skadeinsekter och liknande.

Johan började med att ”plöja” upp markbiten för själva trädgårdslandet.

Här ser men ungefär hälften av den av det blivande trädgårdslandet

Johan och Axel har hunnit vara på sin första träff på biodlarkursen och de är redan frälsta så jag får en känsla av att vi snart kommer ha bikupor stående i ena delen av vår odlar- och fruktträds-täppa. Planerna är stora och många, måtte bara de gröna fingrarna komma med dom.

På återseende!

/Familjen Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: