Hej igen!

Då var Skogliljans Blogg igång. Jag börjar med att ta er tillbaka till februari, mars 2020 då vi var i full fart med att totalrenovera en lägenhet i en fastighet vi har i Bräkne-Hoby. Det är en tvåa i ett hus med fyra lägenheter. Huset är från början byggt 1930 som epidemisjukhus och sedan använts vidare som sjukvårdslokaler med mera och till sist blivit ombyggt till enbart lägenheter.

Vi fick flytta köket till det gamla sovrummet då detta rum var ett genomgångsrum, vilket inte kändes helt rätt eftersom det fungerade som sovrum, men som kök i direkt anslutning till vardagsrummet blev en mycket bra lösning. Köket är helt nytt med nya köksstommar och luckor från Ikea, nya vitvaror. Badrummet totalrenoverades också med nya golvmatta på golvet och vitt kakel på väggarna samt ny badrumsinredning. Elen är omdragen av Olof(även min systers man) på Elias och nytt avlopp och vatten fixade Jörgen på Backaryds Rörservice.  Johans pappa, Kjell, som är pensionerad snickare har också varit med och hjälpt till. Lägenheten gipsades i taket för att bättra på isoleringen för ljudgenomsläpp mellan våningarna och alla innerväggar gipsades och målades om, även en fondtapet sattes på en av väggarna ti vardagsrummet. Två fina klädkammare byggdes till sovrummet och en ny liten tvättstuga då vi efterhand försöker bygg bort den gemensamma tvättstugan som en uppgradering till våra lägenheter. Vi blev mycket nöjda med slutresultatet och hyresgästen är också mycket nöjd och trivs bra. Belöningen för allt arbete man lägger ner plus att nu är den lägenheter uppdaterad och kommer vara det många år framöver. Det är skönt!

Nedan kommer som ett lite galleri av bilder från denna renovering så ni få se hur se hur lägenheten ser ut.

I samma veva som slutet började närma sig av denna renovering började planeringen för ett stort trädgårdsland och Johan och Axel anmälde sig till en biodlarkurs i Hakarp. Mer om detta i kommande blogginlägg.

Tackar för ordet och på återseende.

/Familjen Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: