Bin

Så har då första bikupan med bin anlänt till gården så nu är vi också biodlare med egen bigård.

Johan och Axel går på biodlarkurs som bekant och de fick nys om en biodlare som skulle sälja sina kupor då hon blivit allergisk. Två kupor med samhällen tingades, tyvärr hade  det ena samhället inte överlevt vintern så ett kom hem på långfredagens kväll och en tom kupa fick också följa med hem då det planeras för fler samhällen. Vi har nämligen blivit erbjudna att köpa både ett så kallat skaksamhälle från föreningen som håller biodlarkursen samt att ytterligare en biodlare ska på grund av ålder sluta med bin och där får vi möjlighet att köpa fler bisamhällen. Johan har hängt på vår son, Axels, fascination för bin och har nu blivit ”bi-tokig” och vill ha massor av bikupor och bin. Vi är inte mycket för lite lagom utan går gärna helt banans på det vi håller på med. Axel fyllde år i slutet på mars och han önskade sig en egen bikupa och bi-dräkt så det har nu levererats. Här målas bikupor och byggs stativ till kuporna och planeras var de ska stå. Vi är helt enkelt redo!

Jag och Olle tycker också det är väldigt spännande med dessa bin och honung är ju gott. Dessutom är de välgörare i naturen och det behövs fler. Jag kommer ha nytta av dom i mina odlingar och blommorna och annan växtlighet runt om där vi bor. Ser framemot att ha dessa otroligt spännande och fascinerande djur på vår gård.

Det märks att våren är här. Kläckaren har satts igång och lammen har kommit. Lamningen har gått bra i år. Vi har fått 30 lamm.Vi har en liten grupp på 15 tackor som är korsning mellan mest köttras men också lite finull. Vi har de som betesdjur och så får vi egenproducerat lammkött där vi vet att djuren haft det bra och fått vara ute hela sommaren på bete. Det är en lyx.

Tre flasklamm blev det i år då deras mammor inte ville ta hand om dom. De två första ,ett tvillingpar, följer efter Axel på hans upptåg.

På återseende!

/Familjen Persson

En tanke på “Bin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: