Odlingslådor

Johan kom på en bra idé för att skapa struktur och kanske göra trädgårdslandet mer lättskött och det var att bygg egna odlingslådor som vi kan sätta på rad för att få en överskådlig indelning. Vi använde 4,20 långa brädor som också är längden på odlingslådorna och sedan kapade vi till kortsidor på 1,25 ungefär. Dessa oljades in med linolja och laserades svarta.

Jag är nu upp i sju stycken. Två kommer vara till permanenta/perenna odlingar. Vi kommer flytta ner jordgubbarna och plantera om på friland och potatisen kommer sättas på friland.

På fastigheterna har vi börjat rusta upp garagen på samma fastighet som vi renoverade lägenheten på och dessutom kitta och måla om några fönster på själva hyresfastigheten som var dåliga så de håller några år till. På sikt ska alla fönster bytas på huset, men som liten företagare och ett lite långsammare arbetssätt att bygga upp vår verksamhet på så få vi ta det i etapper. Vi köpte vårt första hus, ett enfamiljshus av typen egna hem-hus 2004 och sedan köpte vi denna fastighet jag nu skrivit om 2005. Det inköpet bestod av två hus så mitt över gatan ligger det andra huset med fyra lägenheter även det har varit använt av sjukvården. Det är byggt 1946.  Sedan har det rullat på så idag har fyra fastigheter i Bräkne-Hoby, en på gården, ett gammalt sädesmagasin som är ombyggt till en tvåa, och fyra fastigheter i Ronneby varav det senaste och största är den gamla Persborgsskolan i Ronneby. Huset stod klart 1906 som skolan och har hunnit inhysa SFI och Polisen som använt det till att genomföra övningar i. Nu är det under ombyggnad. Fyra lägenheter är klara och uthyrda och det ska bli ytterligare åtta lägenheter så det återkommer vi garanterat till i bloggen. En väldigt fin gammal byggnad som är lyxigt att få ta tillvara på och göra levande igen.

Så här såg det ut när vi köpte det 2015

Nog för idag, mer om bin i nästa inlägg.

På återseende!

/Familjen Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: