Axel

Axel, min yngsta son som är 13 år, har ett brinnande intresse för djur, natur och lantbruk, har idag fått åka upp och hjälpa min pappa med att ringvälta vallarna. Lycka då han älskar att köra traktorn och idag med en ringvält bakom. Äntligen få gör nytta på riktigt. Det var så jag med började min ”karriär” som traktorförare hemma på gården under uppväxten.

Axel har varit den drivande kraften bakom bina med oss andra tre som glada påhejare. Han drömmer också om en mjölkko….lite udda kanske för en 13-åring, men känner man Axel förväntar man sig inget annat. Däremot är det udda att just mjölkkor står på önskelistan då han har IBS och just mjölk är lite svårt för hans mage att ta hand om, men, men det är själva grejen att mjölka och ta hand om mjölken som är det roliga inte att dricka eller äta den. I vinter gjorde han egen ost där vi köpt mjölken av en vän som har mjölkkor.

Han håller just nu också på att kläcka fram vaktlar samtidigt som Johan kläcker fram kalkoner och jag fick den äran att lägga i några enstaka hönsägg i kläckomgång nummer två för året.

EN hönskyckling till vänster och en kalkonkyckling till höger från årets första kläck.

Axel älskar också att träna simning vilket han gör tre gånger i veckan, tävla är han inte lika glad för, men vad gör väl det så länge han gillar träningen så håller han sig fysisk igång och kroppen blir stark och mår bra. Han har också hängt mycket med Friluftsfrämjande och spelar fiol. Han är vetgirig, nyfiken och gillar att ha många saker igång och vill göra allt och kunna allt så till exempel från att tidigare har gått på ponnytravkurser så lär han sig nu att rida på ridskola nu. Detta gör ju så klart en gammal hästtjej som jag glad och vem vet kanske jag helt plötsligt har hästar på gården igen…..är dock en dyr historia och tidskrävande så vi får väl se vad framtiden har att erbjuda.

På återseende!

/Familjen Persson

2 reaktioner till “Axel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: