Smygstart

Helgen har gått och jag har fyllt på alla odlingslådorna med jord och smygstartat odlingarna med att sätta rödlöken och så in lite sallad mellan raderna, en fiberduk är spänd över för att det ska hålla värmen och skydda mot frost. Jag hoppas på så vis få fram lite sallad ”snabbt”. Jag har också satt ett par sorters potatis på frilandet.

Jag har fixat till ett par gamla fönster och Olle har hjälp till montera dessa på ett par pallkragar så det blir som ett lite luftigt växthus. Tomatplantorna fick prov-stå i det under dagen och sedan kunde jag inte hejda mig utan sådde lite dill i ena delen. Få se om det lyckas.

Lite fler fröer har såtts och några uppkomna har planterats om. Jag skulle hinna med att städa huset i helgen med då allt arbete med att preppa för sommarens odlingar och arbetet med fastigheterna har totalt absorberat mig och min tid de senaste veckorna…..ja städandet gick väl så där, men ett lite tag gjordes och så även med tvätten. Vila och återhämtning stod också på agendan för helgen då det varit intensivt, gick väl sådär med det också. Är svårt att ha balans när man bara har roliga saker att ta sig för däremot lite ”farligt” för man ska orka i längden och då krävs en och annat paus också. Blev i alla fall några fikastunder på altanen och som vanligt var jag med Axel på sin ridning i lördags. Det ger lite avkoppling att få mysa bland hästarna.

Johan och Axel har varit på biodlarkurs igen och fick arbeta med bina i kuporna. Dessutom har det fått tag på ytterligare ett par kupor med samhällen som kommer hem om några veckor.  Johan har fortsatt arbetet på det blivande pannrummet, satt lite plåtar runt fönstret och snart kan vi ribba klart utsidan och måla en sista gång.

Vy inifrån köksfönstret

Johan hann också med lite avkoppling, i hans tycke, att röja i skogen. Arbete för mig, om än roligt sådant. Just nu hinner jag inte följa med honom då allt här hemma upptar min tid, men snart hoppas jag kunna följa med honom igen då det är mentalt välgörande att få vistas och arbeta i skogen. En stunds härligt umgänge med goda vänner fyllde också på ”må-bra”-kontot. Kort och gott en bra helg!

/Familjen Persson

En tanke på “Smygstart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: