Uppstart för helg

Då var helgen igång. Har varit en fantastisk vecka vädermässigt, sol och varmt. Jag har dock hållt mig hemma denna veckan då jag vaknade med en liten feber, om än väldigt låg, i måndags morse. Den höll i sig fram till torsdag tillsammans med lite täppt bihåla och i dessa tider får man sköta om sig och även tänka på andra och dra sitt strå till stacken. Jag har tack och lov inte känt mig speciellt sjuk, men vilat och stannat hemma så när som på att köra bilen med barnen till sina aktiviteter ett par enstaka gånger annars har Johan skött även det. I fredags hade jag bara lite huvudvärk kvar när jag vaknade som försvann under dagen så nu är jag helt återställd igen, så skönt! Är konstiga tider nu och mycket att förhålla sig till, men det är lika för alla så vi får bara kämpa på och visa vår uthållighet. Nog om detta och åter till alla härligheter istället. Eftersom jag inte varit totalt golvad så har jag kunna ta en tur i trädgården varje dag, få lite solljus på mig och följa mina djur och växter, det är något att vara tacksam över så här års då livet verkligen återvänder efter en grå vinter. De amerikanska blåbär är på gång med sina blommor…..

Bina surrar härligt….

Tulpanerna frodas….

Johan har hunnit med att fixa med fåren inför stundande betessläpp, ska bli skönt. Han har också haft möjlighet att njuta lite av det härliga vädret när paus har behövts från klövklippning och annat fix.

Första rabarbern plockad för året i trädgården och det blev till en rabarberkaka, hur gott är inte rabarber. Det blev fika på altanen med yngste sonen och Vera med denna kaka.

Fredagkvällen bjöd på mekande av fyrhjuling och och sedan så klart fräste Olle runt med den som en tok, det är möjligheten till sådant här som ger livet på landet guldkant även för våra tonåringar. Axel blev inspirerad av rabarberkakan och gjorde egen chokladglass och ”marinerade” lite rabarberslantar i vaniljsocker och muscovadosocker som han sedan värmde innan servering och så klart lite chokladsås och strössel som topping. Det fick avsluta vår fredagkväll i soffan.

Det var starten på denna helgen, fortsättning följer…..

/Familjen Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: