Valborg

Så var det Valborg. Denna veckan har bestått av en massa fix, trix och arbete som vanligt. Vi började den i måndagen med att köra tjurar till slakt. Kanske låter lagom roligt, men det är en del av att ha djur så som vi har det i alla fall. Vi ser det som en lyx att kunna veta att köttet vi äter kommer från djur som haft det bra och det är en del av vår vardag. Denna gång har vi också möjlighet att sälja några köttlådor för första gången och nu är de nästan slutsålda. Våra mammor till våra kalvar/ungdjur och tjuren njuter på betet på ängen och inväntar att det snart är dags att få nya kalvar. Dock bara en nu, den andra kon dröjer det lite med. De kom av sig och hamnade i osynk under den torra sommaren vi hade. Kluriga djur de där.

På arbetet har vi som vanligt varit överallt och ingenstans, men idag blev vi färdiga med ”lagningen” av staket på Persborg. Vi fick sätta upp nytt liknande staket på en längre sträcka då en olycka med en bil där resulterade i att staket blev nerplöjt. I framtiden ligger en plan på att byta hela staket, men för nu fick det viktigaste vara att det blev helt igen.

Min uppgift blev att skruva själva staketbrädorna, här har jag väl kommit en knapp 1/4-del på staketet.

Johan hittade som vanligt på en kul lösning på problemet med att staketet går över en brunn kommunen behöver kunna komma åt och lyfta locket på.

Jag har också hunnit med odlingarna lite eller vad man ska kalla det. Två nya rosor har planterats. En röd klätterros, Santana och en ljusrosa, New Dawn. På bilden nedan är den röda.

Tanken är att den ska försköna vår hundgård….där hunden inte är särskilt mycket, men det är bland det första man ser när man är på väg att svänga in på vår gårdsplan. Bilden avslöjar att vi skulle behöva ta bort ogräset i hundgården också så skulle det också hjälpa upp intrycket något.

Projekt egenbygd odlingstunnel är påbörjad. Jag har skruvat fast ”hållare” i form av skarvrör för elrör i kanterna på fem ställen längs med båda långsidorna och spänt just elrör mellan. På så vis kan man enkelt ta bort fiberduken som ska agera tunnel när man inte behöver den längre….och lätt kunna sätta dit den igen om så behövs. Olle ska få tillverka en av armeringsjärn också så har vi testat mer än en variant. Om det blir bra tror jag det blir snyggare än elrör-modellen, men det återstår att se. Återkommer i frågan.

Tre bågar klara, två kvar!

Vi har också fått(kläckt i kläckare) lite dunbollar i form av några kalkoner, kycklingar och vaktlar. Ledsen för dålig bild då den är tagen genom plastbacken, men jag kan garantera att de är supergulliga.

Ja just det en liten goji-planta råkade följa med mig hem häromdagen. Jag har aldrig sett en planta/buske eller odlat gojibär förut, men vad jag kan läsa om dom verkar det görligt. Vi får väl se.

Långhelg framför oss får väl se vad som händer och sker under den. På återseende!

/Familjen Persson

2 reaktioner till “Valborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: