Helgen till ända

Då har första helgen i Maj gått. Här har det rullat på mest som vanligt. Lördagen startades i vanlig ordning med Axels ridlektion. Han red en häst som heter Redina och för andra gången(i alla fall när det är mening att han ska galoppera) fick han galoppera, vilket han tycker är superkul.

Här hemma har det pysslats med växter och blommor. Alla potatisarna är i jorden och morötterna och palsternackorna sådda. Johan och Olle va en sväng i skogen med Olof och tog hand om barkborreträd och vindfällor.

En provisorisk lösning för kålnätet är riggat då jag fick några broccoliplantor som längtat efter att bli omplanterad till mer utrymmer och jord. Vi behöver ett kålnät till, då det vi hade var för litet. Vi har också klurat lite på hur vi ska bygga ramverket till duken, återstår att se hur det blir till slut.

Efter en tur på Maxi för påfyllning av kylskåpet fick vi chansen att åka till min systerdotter Annie och mysa med en urgullig liten fralle-valp, Frank, ute i den härliga eftermiddagssolen. Återhämtning de lux. Han kröp upp i mitt knä och la huvudet i min hand och somnade. Lycka!

Ni lär nog få se och höra med om honom då vi hoppas att han och Vera ska komma bra överens så vi kan agera lite hundvakt ibland.

Sist men inte minst är sista ribban satt och sista penseldraget taget och äntligen ser vårt blivande pannrum helt ut på utsidan.

Johan har tagit ner ställningen med hjälp av barnen och den blev sedan uppsatt vid ladan där taket behöver lagas i en änden. Finns alltid att göra här på gården. Nu är Johan och Axel och hämtar hem ett par bikupor till och jag ska slänga mig raklång i soffan. Imorgon tar en ny arbetsvecka vid.

/Familjen Persson

2 reaktioner till “Helgen till ända

    1. Ja visst är det ett bra namn. Sixten som gav det namnförslaget. Det roligaste är att han har svans om än liten och den är som en liten halv knorr 😍 o han viftar på den 🥰

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: