Vilken intensiv vecka

Helt slut efter en maxad vecka från tidig morgon till sen kväll, men vad mycket vi fått gjort.

Det har tvättats och skrapats och målats på ett gammalt garage till en av våra hyresfastigheter. Planterats gula hallonskott/miniplantor som jag så tacksamt fått ordnat till mig. Hoppas de tar sig.

Jag upptäckte att en av våra kor, Anna, hade kalvat. Dexterkor har en hög integritet och funkar lite som katter. De kommer till en när de vill och inte tvärtom. Och när de kalvar gömmer de kalvarna så lite bestyr innan vi hittade den. Båda korna OCH tjuren vaktar flockens kalvar. Man vill inte få dom efter sig kan jag säga. De är kvicka och trots sin ”lilla” storlek har jag ingen lust att prova vad en cirka 300 kilos ko eller tjur på lite drygt 400 kilo kan göra med mig.

Senare delen av veckan har vi sågat hela dagarna långa då det skulle levereras typ idag.

På kvällarna har här lagats hundmat tack vare ungtjurarna som i skrivande stund hängmöras för att berika vår kosthållning framöver. Luktade lagom gott men lycklig hund. Olle har suttit med tröjan över näsan och tittat på tv. Johan har målat bikupor som en galning i olika lite pastelliga färger och ett par nya amerikanska blåbär har planterats. Fullt i ”blåbärslådan”. Dessutom som vanligt följde det med en liten extra planta. Denna gång en fjärilsbuske till min stora kruka på framsidan av huset. Ser inte mycket ut för världen just nu så jag få återkomma med bildbevis.

Olle tog en skogstur med Vera för att titta på kalven häromkvällen….,galning, då kon tolererade det en kort stund sedan började hon frustar och sparka med frambenet, men då drog Olle fortare än kvickt. På vägen hittade han dock något väldigt häftigt. Blommande granar.

Trots min uppväxt på landet, bland skog och åkrar så kan jag inte minnas att jag sett detta. Jag trodde inte Olle först men han sa till mig och följa med och titta på dom så de fanns.

Ja kort och gott har tempot varit högt. Idag startade vi dagen på bästa och överraskande sätt då vi såg att pappas….eller ja ett av hans travesto hade fölat under natten så i hagen låg ett ljuvligt stoföl som när hon reste sig hade de längst ben jag sätt på länge. Såååå fin.

Sedan sågades det sista färdigt som va tvunget att bli klart idag. I eftermiddag blev det faktiskt lite ledigt och svärmor Kerstin kom och hjälpte mig få styr på mitt hus och hem, men framför allt på altanen inför Olles konfirmation på söndag. Otroligt tacksam då tiden är knapp just nu med allt jobb. Killarna blev klippta som de efterlängtat då de va rejält långhåriga. Till och med Johan blev klippt innan eftermiddagen tog slut. Och naturligtvis har lite plantor blivit omhändertagna och bina har fått tillsyn av Axel och Johan. Drottningodling är nu igång.

Vi önskar er en trevlig helg!

/Familjen Persson

2 reaktioner till “Vilken intensiv vecka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: