Konfirmationsdags!

God morgon. Inte hunnit med bloggen som jag tänkt i helgen. Precis som arbetsveckan var intensiv, så var helgen intensiv, men så värt det. Anledningen var att vår äldste son Olle konfirmerades igår. Eftersom veckan varit intensiv så var hus,hem och gård i ett enda stort kaos i fredags. Lite panik inför stundande firanden även att vi skulle vara ute. Kerstin, min svärmor, kom som en räddande ängel och styrde upp nedervåningen och altanen så det var riggat för söndagen. Jag hann styra upp bland alla plantor som stod överallt i hela huset som jag trodde jag skulle hunnit plantera om och även plantera ut en del under fiberduk i veckan. Kaoset blev till ordning och även lördagen gick till att klippa gräsmattan, handla, baka och laga lite mat. Även maten hjälpte Kerstin mig med och laga. En sån tur och så välbehövligt. Vi hann ändå inte fixa med allt vi önskade ute i trädgården, man vill ju ha fint när det kommer folk.

Hur som helst söndagen kom och Olle blev konfirmerad om än i lite mindre och annorlunda format på grund av Corona. De hade delat gruppen i två och vår tur var kl 11. De va fem konfirmander med högst 6 familjemedlemmar var med i kyrkan. Vi var fem. Jag, Johan, Axel och min syster Ann och hennes man Olof som också är Olles gudföräldrar. Man blir stolt när man ser sin son i full utstyrsel med klänning och allt. Vi ska inte påstå att vi är särskilt religösa men att lära sig mer om religonen man ändå tillhör kan aldrig vara fel och den stora vinsten är att dessa tonåringar träffas och få prata om etik, moral, sunt förnuft och hur man vill vara mot varandra. Det är viktigt!

Eftersom Covid-19 ständigt är närvarande i allt man gör så valde vi att fira men utomhus på altanen och för att göra detta på bästa och säkraste sättet valde vi också att dela upp våra nära och kära i två ”sittningar” så vi kunde sitta ”rymligt” på altanen och hålla lite avstånd. Detta uppskattades av alla och det kändes tryggt och blev väldigt lyckat och trevligt och vi kunde ha en trevlig eftermiddag tillsammans. Lite glädje även i dessa tider, mycket välbehövligt!

Vår Dexterko Anna bjöd också oss på en uppvisning av vårt nyaste tillskott på gården, kalven.

Då tar en ny vecka fart och den inleds med att vi under dagen får våra köttlådor levererade och vi i vår tur ska leverera dessa vidare till de som beställt dom. Om någon blir sugen finns en låda kvar så bara hör av er om ni önska köpa den sista 😅

Nu är det dags att ta tag i arbetsdagen. Vi önskar er en härlig dag. På återhörande!

/Familjen Persson

En tanke på “Konfirmationsdags!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: