Idag har kålduken ägt mig

Dagen har ägnats åt att jobba på den lååånga att-göra-listan. Mycket att göra så här års för oss. Både i vårt företagande och på gården. De sista lammen släppte vi på bete idag och bina behövdes det göras en del med då Johan och Axel försöker ta fram nya drottningar. Jag ligger efter med allt som behöver göras med odlingarna. Detta sammantaget, tillsammans med ytterligare en lång rad brådskande punkter att ta tag i, gjorde att vi fick välja bort firandet av gökotta idag. Tråkigt, men ibland nödvändigt att göra de tråkiga valen för att både hinna med och orka med. Vi gillar ju vår livsstil med många projekt igång och då får man ibland leva med en viss prioritering så vi klagar inte. Man kan inte få allt alltid även om man försöker sitt bästa. Sammanfattningsvis kan jag säga att med tanke på vad både jag och Johan trodde vi skulle hinna med idag kontra vad vi hann med, och då så klart har kvar att göra, så var det tråkiga valet ändå helt rätt.

Ja och vad fick jag då gjort? Endast en sak utav minst fyra jag trodde jag skulle hinna. Kålduken och bygget av ett ramverk på en av odlingslådorna att fästa duken på. Puh vilket slit och tidskrävande projekt. Det har ägt mig idag. Lite hjälp av Olle och Axel har jag fått med betoning på lite, men man få ta vad man får. Men nu känner jag mig fri, löjligt nöjd och helt slut, men redo för kålsäsongen.

Ni skulle hört mig när jag vid sju ikväll insåg att jag precis sågat av en lång ribba (4,20) som jag skulle ha längs kanten på ena sidan på odlingsbädden för att fästa ner duken mot marken. Det blev en lång harang med mindre fina ord och i ett högt tonläge. Det löste sig tack o lov då jag hittade en till, den sista, ute i ladan. Till slut fick jag ihop det tack och lov. Tog fem minuter och för att njuta lite av odlingarna för det tittar nu upp både lök, lite sallad och potatis. Frosten har dock orsakat lite skada på midsommarpotatisen, men hoppas det blir lite skörd i alla fall.

Ja jag hade tänkt mig hinna med massor mera, men nu en arbetsdag innan det är helg och jag kan ta tag i det.

Avslutade dagen vid halv nio ikväll med en mycket smaskig grillad hamburgare med lite extra lyxigt hamburgebröd då Axel tog fram assistenten och bakade bröden.

Hoppas alla ni har haft en lika bra dag som vi om jag ändå måste erkänna att några svordomar har råkat sippra ut under dagen, en stor tabbe gjord och ett häftstift i fingret.

På återhörande!

/Familjen Persson

2 reaktioner till “Idag har kålduken ägt mig

    1. Ja man kan ju alltid hoppa 😅😂. Behöver dock göra en lite modifiering i hörnen ner mot marken för att få hundra 100% tätt. Har hört att kålfjärilar och dess larver kan förstöra ordentligt bland kålen 🙈 o de ska vara riktiga inbryter-kungar 😅

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: