”Väntetid”

Inget är som väntans tider….i detta fall sitter jag i Karlshamn simhall och väntar medan Axel simtränar. Utmärkt tillfälle att skriva ett litet inlägg om helgen.

Inte direkt varit utomhus-vänligt väder i helgen , men det gäller att passa på mellan skurarna då regnet gör gott i odlingarna och tillfälle att peta ner några frön och slippa vattna….det klarar regnvädret av åt en.

Jag har känt mig lite trött sista veckan och så också i helgen så tempot har inte varit lika högt som vanligt. Är en otroligt intensiv tid både hemma på gården och på jobbet och det känns som det har tagit ut sin rätt lite nu. När ljuset kommer på våren vill man lite för mycket på en och samma gång. Hoppas dock det snart vänder och den energin jag hade för ett par veckor sedan återvänder. Hur har ni det? Känner ni av ”vårtrötthet”?

Lite har hänt i alla fall. På jobbet blev det lite trädgårdsarbete i fredags. Jag fick med mig både Axel och gräsklipparen till Persborg. Barnen hade ju lovdag i fredags, men det styrde jag upp åt dom till min fördel. Mysigt och bara få några timmar med en av sönerna och dessutom lite nytta gjord.

Igår började dagen som vanligt med ridlektion för Axel.

Jag lyckades trots tröttheten få en punkt avbockad på listan och det va att få på fiberduk på några ramar jag byggt till odlingslådorna. Detta så att det ska vara enkelt att täcka en sådd som behöver lite extra skydd eller liknande. Inte så kul att göra men kommer vara skönt att ha klart när de väl behövs. Dessutom va vi alla fyra i ladan och grejade med våra olika projekt och så kom Axel med ett gammalt hederligt kasettband som han hittat…..någonstans i kaoset på gården. Ännu mer otippat så har vi en gammal hederlig stereo i sadelkammaren (med högtalarna kopplade ut i ladan ) med en kassettspelare som dessutom fungerar, tro det eller ej. Bandet åkt in i spelaren och det trycktes på Play och ur högtalarna spelades ”Daddy Cool” . Jag och Johan kändes oss som stenåldersmänniskor när det gick upp för barnen att vi lyssnade på kassettband när vi växte upp. De tycker ju att CD-skivor är stenålder. Nu är vi den där ”ocoola” mamman och pappan som man själv tyckte om sina föräldrar. Man kan se hur barnen himlar med ögonen till varandra när man vänt ryggen till. Livets gång.

Idag startade dagen åtminstone med lite sol och detta tog jag tillvara på genom att sätta ut ett par plantor av fingerborgsblomma och så några Rosenskära och Luktärter i min ”blomm-odlingslåda” nere i trädgårdslandet. När det var klart kom Johan och ville ha hjälp att flytta de nyavskilda bagglammen ner till betet på ängen.

Lammen fick syn på vår tjur, Bob, på andra sidan staketet. Han var så läskig att de va tvungen att stå alltihop på en och samma gräsplätt. Detta löste sig så fort när en av lammen fattade att det var ett staket emellan och kaxigt skuttade fram och retades lite längst med staketet. Dessa får….

Jag kom idag dessutom på, att jag som trodde jag hade bockat av punkten med att bygga ramar och klä med fiberduk, hade glömt att jag beställt tre sötpotatisplantor och de behöver ha duk över sig för att växa och trivas bra……så en till ska byggas och med högre kanter så duken kommer upp lite högre och ger plats för plantan eftersom den ska vara på hela tiden. Jaja, jag vet vad jag ska göra om jag får en ledig stund över i alla fall.

Ny arbetsvecka är i antågande. Johan håller på med ett fönsterbytes-jobb och jag ska när det inte regnar skrapa och måla vidare på gaveln på ett av husen i Bräkne-Hoby. Det jag började med för någon vecka sedan. Lite andra smått och gott ska ordnas och kontoret ska få ha mig på plats en stund med bokföring och annat skoj. Exempelvis att skicka ut kallelse till ett styrelsemöte med Ronneby Fastighetsägargrupp, där jag sitter med som sekreterare. Det arbetet vi gör och ska göra i föreningen är otroligt roligt och stimulerande. Jobba för vårt Ronneby och fastighetsägarnas del av det. Jag skulle kunna skriva ett helt inlägg om det så jag får nog lämna det för stunden och kanske återkomma till det i just ett eget inlägg. Jag får nöja mig med att sammanfatta det med att det är väldigt givande att få engagera sig och träffa andra drivna och duktiga fastighetsägare. Egenföretagandet är lite ensamt ibland men dessa människor, som jag får träffa i samband med olika aktivitet kopplat till fastighetsägandet, känns lite som mina kollegor.

Ja och så tillkommer det alltid en massa saker som måste göras lite lagom akut så veckan kommer vara full som alltid.

Hoppas helgen varit bra för er och ni nu är åtminstone lite laddade för en ny vecka. Ni som jobbat helg önskar vi några sköna lediga dagar i veckan istället.

På återhörande!

Familjen Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: