Nästan lite aprilväder denna nationaldag

Jag sitter i soffan och tar igen mig. Sveriges nationaldag idag. Kan inte säga att vi firar den speciellt, men vi känner oss ändå väldigt tacksamma över att vi bor i detta avlånga land….kanske lite mer ljus och värme under HELA året hade varit att önska, men man kan ju inte få allt. Vad gör ni andra på nationaldagen? Johan skulle varit på Sweden Rock idag, Axel skulle spelat fiol med sitt Stråkargäng och jag och Olle skulle varit hundvakt till lille Frank, men så kom Corona och allt blev inställd…. tider över??? Nja, den fylls upp ganska snabbt. Mer gjort på jobbet och här hemma istället. Ni som känner Johan vet också att han vill ha finväder när han på Sweden Rock så han får väl anses ha lite tur mitt i allt elände då vädret minst sagt inte varit något fint utan mest regn och rusk.

Idag gav jag upp, jag till och med kunde sova lite längre i morse. Tillhör inte vanligheterna. Jag är morgonmänniska och vaknar oftast av mig själv mellan sex och halv sju…åtminstone på den ljusa delen av året, oavsett veckodag. Johan är tvärtemot, morgontrött. Idag var det ingen ridning för Axel därför var det heller ingen tid att passa imorse så det passade ju bra och lyckas sova till längre just denna lördagen. Trots sovmorgon kände jag mig ganska slutkörd. Högt tempo de senaste månaderna och någon gång kommer det väl ikapp. Passade bra med lite aprilväder för min del idag. Tagit det mest lugnt, till och med suttit i soffan och spelat lite Super Mario med Olle. Flera år sedan det hände sist. Jag va inget vidare på det, men inte Olle heller….tur för mig.

Regnvädret igår passade också bra för då hade jag ro att sitta på kontoret och sköta av lite nödvändigt ekonomiarbete då det är dags för moms, skatt och annan tråkig rapportering som ska in nästa vecka. Eftermiddagen/kvällen ägnades åt att köra Axel och några av hans simmar-kompisar till träningen som är i Karlshamn just nu eftersom simhallen är stängd i Ronneby. Träningen är två och en halv timme så jag bytte min tråkiga kontorsvy till en betydligt trevligare vy från promenaden längst med havet. Solen tittade också fram och det var riktigt skönt ute.

Nu har jag precis kommit in från att ha rensat lite ogräs i odlingarna och plockat ihop spillrorna av min odlingstunnel av fiberduk då den blåst sönder totalt inatt. Ett glas rödvin är upphällt och snart ska vi samla ihop oss och laga lite god lördagsmat eller idag får det väl kallas nationaldagsmiddag. Så mycket firande det blir för vår del. Vi ska prova att grilla entrecote-skivor från vårt Dexter-kött. Roligt och spännande men framförallt hoppas vi det ska gott.

Avslutningsvis bjuder jag på några bilder från i torsdags kväll. Medan Olle lagade fläskpannkaka till oss rastade Axel en tacka med lamm….eller kanske va det tvärtom. Jag njöt lite i odlingarna.

Hoppas på att vilodagen resulterar i lite mer kraft imorgon och förhoppningsvis också lite bättre väder.

Ha en skön nationaldagskväll.

/Familjen Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: