Midsommarveckan

Midsommarafton på fredag. Sommarlovet har smugit igång. En del av er där ute närmare er semester. Nu är sommaren igång.

Denna veckan innebär alltid för oss, en massa trädgårdsarbete på våra fastigheter, främst gräsklippning för att det ska bli midsommarfint för våra hyresgäster. Så bilen har släpet med klipparen påkopplat denna veckan och röjsågen redo i skåpet bak på bilen.

Denna veckan började med just detta arbetet i Bräkne-Hoby. Olle som nu har sommarlov fick en sommarjobbsdag med en gång då han va med och hjälpte till. Inte nog med att gräset blev klippt utan vi fick också ner ställningen från gaveln på det huset jag målat. Så nu ser man äntligen slutresultatet ordentligt.

Idag ska Persborg få sig en omgång med gräsklipparen och röjsågen. Axels tur för en sommarjobbsdag.

Mycket att fundera på nu med vårt företagande. Blir alltid lite som en halvårs”revision” av vår verksamhet på sommaren. Summera vinter/våren och planera hösten lite. Vad funkar bra och vad funkar mindre bra. Vad står överst på listan till hösten. Det är inte helt lätt att driva företag. Krävs mycket av en och man måste ha god koll på väldigt många saker. Dessutom arbetar Johan och jag ihop. Inte alltid lätt det heller. Vår vardag och dess pussel med arbetsliv kontra privatliv med matlagning, köra barn och så vidare har blivit lättsammare sedan vi började jobba ihop då vi oftast har möjlighet att styra över våra dagar. Detta till trots så måste företaget rulla på på ett effektivt sätt för att utvecklas framåt och det är fortfarande mycket prioritering för att få även ekonomin att rulla på så vi klarar oss och att företagen mot bra rent ekonomiskt. Vi har än inte tillräckligt stort fastighetsbestånd, antal lägenheter, för att kunna luta oss tillbaka något och mest arbeta på och njuta lite av tillvaron utan det krävs att vi är på tå och har koll på hur vi driver företagandet och arbetet för att nå resultat och utveckling. På sikt kommer vi kunna njuta lite mer och ha lite större ekonomiskt utrymme, vilket kommer bli väldigt skönt. Tålamod, tålamod, tålamod, uthållighet och ännu mer uthållighet. Vi har dock en liten bit kvar och vi kämpar med att hela tiden lösa det på bästa sätt. Enkla pengar finns inte. Man få slita för dom, men det gör det också mer värt det. Vi har en livsstil och en vardag vi trivs med och kan ofta njuta av livet under tiden. Vi har lyckats göra prioriteringar så att det ges utrymme för lite roligheter i privatlivet och på fritiden. Det är viktigt det med. Man ska ju just försöka leva lite här och nu.

Åter till midsommarbestyr. Även hemma fixar vi till då vi står för midsommarfirandet tillsammans med våra underbara grannar Helen och Andreas och deras två flickor. En högtid som faktiskt inte behöver bli annorlunda trots Corona. Det är bara vi fyra vuxna och fyra barn och vi har tänkt att som vanligt hålla till på altanen och njuta av sommaren…..jag vet, riskabelt med tanke på sommarvädret i Sverige just på midsommar, men det ser ju ut att bli behaglig temperatur i alla fall och tak över huvudet har vi så det ska nog gå bra även i år. Vad ska ni andra hitta på? Behöver ni styra om era firanden på grund av Corona?

Vi har påbörjat arbetet med att panela sista väggen på altanen. Ska bli skönt att efter en sisådär 8 år få altanen ”klar”.

I trädgården växer det så det knakar och djuren njuter av gott gräs och lite kel från oss med jämna mellan rum.

Blommor blommar, honung är slungad på biodlarkursen – ”flytande guld” och första broccolin är skördad. Johan lackar foderlådor till bina.

Nu är det dags att sätta fart på dagen på allvar här. Vi önskar er alla en härlig midsommar så hörs vi snart igen.

/Familjen Persson

2 reaktioner till “Midsommarveckan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: