Midsommarfirande och vila

Midsommarhelgen har nu kommit och gått och lite vardag kvar innan semestern är här hos oss.

Midsommarafton var en skön och härlig dag med våra helt underbara grannar och deras två flickor och flickornas kusin Elin. God mat och dryck och vädret (efter regn,åska och blixtnedslag) tillät altanhäng hela dagen ända fram till vi bröt upp vid ett-tiden på natten. Ett bad i ”kvarterspoolen” blev ett avbrott i allt ätande och sittande. Kort och gott en hellyckad midsommar.

Efter detta firande stannade tillvaron och ekorrhjulet av för en mycket välbehövlig vila. Jag gjorde i stort sett ingenting i två dagar. Hängde i soffan framför film och serier, åt rester från firandet och började läsa en bok. Ett litet avbrott för att plocka fläderblommor och sätta en sats med saft och ett dopp i poolen, annars bara vila och åter vila.

Trodde jag skulle vakna pigg och rastlös på söndagen men mer vila behövdes så en lugnt förmiddag i soffan, men sen började jag röra på mig. Ett varv i odlingarna och så åkte vi ut till Johans lillasyster och hälsade på och tittade på deras nykomne lille son. Helt ljuvlig liten krabat, svårt att titta sig ”mätt”. På kvällen fick kebab följa med oss hem. Axel roade sig med att försöka bygga korthus av gigantiska kort.

Veckan har rullat igång. Känner att kroppen…eller framförallt hjärnan är i behov av lite ledighet. Ja så mycket ledighet nu egenföretagandet bjuder på, men få bryta vardagsrutinerna. Dock ett par veckor kvar innan vi kan koppla ner och varva av helt. Johan är ute på jobb vilket gör att jag passar på att kappa igen på kontoret och göra allt klart så långt det går innan semestern drar igång. Blir nog några timmar där nästa vecka också. Lite trädgårdsskötsel kommer med stå på schemat plus en massa annat smått och gott. Killarna har sommarlov så de sticker emellan med att antingen hjälpa till eller behöver själva få hjälp att uträtta lite av varje. Det är lyxigt att kunna finnas till hands, men stressar lite också. Mina dagar blir lite röriga och ibland känns som att jag inte riktigt känner att jag få gjort det jag borde och att jag inte bidrar i företaget lika mycket som Johan som sliter på för att allt ska rulla på. Jag försöker så gott det går men det blir alltid lite kollision när killarna är lediga och Johan är iväg på jobb. Vår annars ganska väloljade arbetsvardag rubbas. Otillräcklighetskänslan smyger sig på mig….helt självpåtaget, men ändå. Tur det snart är lite ledighet i sikte för både Johan och mig. Ladda om och ta nya tag. Hmmm….ja sen är det förstås det där med att ha semester och vara lediga ihop hela familjen, förväntningar….olika sådana och olika behov av vila alternativt aktivitet. Jaja den nöten antar jag att vi många måste kämpa lite med. Vi försöker att prata om det innan semestern är igång. Brukar dock leda till någon sammandrabbning under tiden men det går bättre för varje år. Vi är ju medvetna om att det kan vara lite problematiskt med semester hur härlig den än ska vara. Hur gör ni andra?? Är ni välsynkade med era familjer eller får ni med kämpa lite med detta??

Avslutningsvis kommer här ett litet galleri av blommor och andra växter som nu verkligen kommit igång. Vi har ätit våra egna nypotatis, sallad och broccoli. Lyx i stora mått mätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: