Blommornas tid

Gått en hel vecka sen förra inlägget. Allt har bara rullat på och det är mest det vanliga vardagslivet som fortskridit.

Däremot blommar det lite överallt nu. Det är så härligt och vi har även kunnat äta av våra egenodlade grönsaker och nypotatis. Till och med rödlöken har vi fått provsmaka då två hotade att gå i blom. Det är lyx om något.

Gurka och squash är på gång. Tomatplantorna har börjat blomma, lejongapen är på gång och så även mina övervintrade pelargoner. Sötpotatisen växer. Min stora sommarkruka med fjärilsbuske som stomme med vita sommarblommor runt ser helt fantastik ut just nu. Bara invänta blommorna på busken med. Min stora rosbuske på husets gavel är i full blom. Jag bara njuter av att titta på allt som växer och frodas.

Vi har dock fått lite väl närgånget besök av ”hushålls-snoken” mindre mysigt. Ormar är verkligen bland det läskigaste jag vet. Så jag varna för bilderna nedan. Scrolla snabbt om ni inte klara av att se ormar.

Olle har lagat en bil åt Johan och Axel har slungat honung. Jag hoppas kunna lägga upp ett eget inlägg om detta om bara jag och dator kommer överens.

Det har njutits vid Blanksjön och vi har til och med badat ett par gånger. Vera, vår hund tycker det har varit i varmaste laget, men hon har sällskapat mig nere i odlingarna fast i skuggan. Olle har njutit av kvällssolen och Axel har bjudit oss på hemmagjorda milkshakes. Johan har grillat flankstek till oss. Vi har mest njutit i helgen och plockat med lite av varje på gården.

Axel har också hittat ett gammalt fynd på gården hos pappa som han överraskade mig med. Det va en gammal ”bevattnings-bock”. Han kopplade ihop allt och visade stolt upp sitt verk och såååå skönt att slippa bära vattenkannor till potatisen.

Igår hittade vi ett litet fynd/tillhåll i buskaget vid gången upp till huset. Våra hönor går lösa på gårdsplanen på dagarna och en höna har ordnat sig ett litet bo, fast det där med att ruva verkar hon inte ha fattat.

Nu är det bara en vecka kvar till semester. Som jag längtar. Ska bli skönt att leva som vi just gjort i helgen några veckor. Lite små arbetsuppgifter kommer vi inte undan, men det är vi vana vid så det ser vi bara som en syssla så som andra som måste göras även om det är semester. Nu ska jag gå och bråka lite till med datorn så jag kan skriva ihop ett inlägg om honungsslungningen och få med lite filmklipp och bilder.

Ni som har semester, hoppas ni har det bra och kan njuta av ledigheten. Ni som har en bit kvar till semestern, kämpa på det är snart er tur.

/Familjen Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: