Då var vi igång med semestern

Så drog semestern igång. Brukligt för de flesta att fira in den så fort man kommit hem från jobbet sista arbetsdagen. Det tänkte jag med, men som egen företagare får man inte riktigt samma känsla, semesterkänsla, som när vi var anställda. Faktum kvarstår ju för oss att oavsett om det semester eller inte måste vissa delar av företagande skötas ändå. Hur som helst ett lugn infinner sig och man vet att man kommer ha en annan typ av vardag under några veckor, få ta det lite som det kommer, inte behöva ställa klockan och så vidare. Det är väldigt skönt och välbehövligt.

Fredagskvällen upptogs av lite omvårdnad av bina och lite annat så jag tänkte att vi kan fira in semestern på lördagkvällen istället……men inte heller då blev det särkilt mycket firande. Då annat uppslukade även lördagen. Hur som helst så fick Johan in skräp i ögat som vi senare på kvällen trodde vi fått bort, men efter en natt med dålig sömn för Johan då ögat irriterade, skavde och gjorde ont så slutade det med att vi på söndagen fick åka till jourcentralen i Karlshamn. Där satt skräpet kvar, men det mest blev borttaget. Däremot satt det lite kvar och ny tid till ögon i Karlskrona blev bokat till i måndags, för att åtgärda det. Fortsatt obehag för Johan kort och gott, men vi hade bjudit hem ett par goda vänner till oss på kvällen. Detta genomförde vi även om Johan fick blunda större delen av tiden. Det var ändå inte värre än att söndagskvällens middag blev vårt firande av semesterns start. Kunna äta gott, dricka gott och träffa vänner en söndagkväll inger ju onekligen semesterkänsla. Inget man normalt gör till vardags. Äntligen kändes det som att även vi startat vår semester.

Det blev även lite bakning för mig och Axel och Olle hjälpte Johan….i regnskurarna. Vädret är väl det enda som inte riktigt inger semesterkänsla för stunden, men man får lite annat gjort än man tänkt sig…som bakning och det är ju väldigt mysigt att ägna sig åt när det är ruskväder utanför fönstret. Det blev korvbröd, hamburgerbröd och bullar med vaniljkräm och blåbär.

Måndagen kom och Johans öga blev åtgärdat så nu bara läkningen kvar. Hoppas det ska bli bra. Ett återbesök är också gjort i veckan och det såg bra ut. Alltid lite känsligt med ögonen och synen. Måndagseftermiddagen ägnades åt syskonhäng hos Ann och steka biffar av vildsvinskött som pappa malt. Blev en mycket mysig och trevlig stund tillsammans. Vi är inte så ofta samlade alla fyra syskonen. Mumsiga biffar blev det som vi delade upp och det hela avslutades med fika hos pappa. En riktig ”kavlitéts-eftermiddag” i mina ögon. OCH erbjöd semesterkänsla.

Axel drog igång och gjorde jordgubbssylt senare på kvällen, luktade sommar i hela köket.

Nu har ytterligare några dagar gått. De har fyllts av lite kontorsarbete, långa fikapauser, en stunds läsning i soffan, en cykeltur med pojkarna och lite fix i odlingarna. Blandad kompott av arbete, hemma-fixande och bara slappande. En härlig kombo. Vi njuter. Igår kväll bar det av på tjejkväll med systrarna och systerdottern. Lite god mat och dryck och massa skitsnack. Kunde inte haft det bättre. Idag är det fredag och en hel semestervecka har nästan gått, en bra sådan, så nu kör vi vidare in i helgen och semestervecka nummer 2.

På återhörande!

/Familjen Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: