En härlig tillvaro och en födelsedag

Första veckans helg började med en härlig kväll hos bästa grannarna med, numera traditionsenlig, sommardrink. En mumsig chark-bricka som tilltugg. Ingen dålig sådan kan jag säga, va som en hel extra lyxig middag.

Vaknade lite väl tidigt igår morse, men jag kokte en kopp kaffe och kröp upp i soffan med en bok och läste. En mycket skön start på dagen. Det rullade mest på efter det med handling och lite städning. Johan och Axel skötte om bina. De har inte sin bästa sommar så här långt. Det är lite för kallt för att de ska kunna samla på sig mycket nektar och pollen så vi får se hur mycket honung vi får i år. För övrigt går det bra. Johan jobbar på att skapa lite fler samhällen och hoppas på att ha några fler kompletta till nästa år och så hoppas vi på lite mer värme. Vi vill ju ha massa honung.

Framåt kvällen kom ett par vänner till oss med sina barn på en bit mat. Med tanke på vädret hade jag dukat inne, men solen stack fram och värmde upp altanen. Dukningen togs ut och vi kunde sitta på altanen hela kvällen med hjälp av en värmelampa. Blev en riktig toppenkväll.

Jag har också testat göra egen nougat som faktiskt blev riktigt lik den man köper på marknader och mina killar gav högsta betyg då de tyckte den va godare än den köpta. Ni hittar receptet jag använde längst ner på sidan blogg där det också finns andra recept och liknande, eller så klicka här så kommer ni direkt till nougat-receptet.

Nu börjar gurkorna växa till sig. Här nedan ser ni en rund gurka som heter Lemon. Ska var bra att lägga in. Spännande och se.

Sist men inte minst så har vi numera en fyra-åring i hushållet. Vera fyller nämligen år idag. Axel han har ordnat med tårta och presenter till henne. Det innebär också att jag och Johan har varit gifta i snart 4 år. Det i sin tur innebär att vi har varit tillsammans i 22 år. Över halva min livstid. Det kan ju vara något att reflektera över. Kortfattat kan jag säga att för oss har det inneburit uppgångar, medgångar, motgångar…hur många ”gångar” finns det egentligen…hur som helst, djupa dalar och höga toppar och många både lätt sluttande- och lätt uppförs-raksträckor/backar och allt däremellan. Sorg och glädje, ja det har inneburit allt vad livet har att ge. Det vi har tagit med oss hela vägen så här långt är uthållighet, tålamod, ett stort hjärta och ödmjukhet och att hela tiden vågat tro på att det vi har är starkt nog att klara allt detta och att vi har mest att vinna på om vi klarar av att ta oss igenom allt det svåra och komma stärkta och mer sammansvetsade ut ur det. Det har funkat så här långt och vi hoppas det ska göra det framöver också.

Nu ska Frank kommer, systerdotterns valp, för att hänga lite med Vera då vi ska vara hundvakt till Frank imorgon. Vi vill bara kolla så detta kommer att funka. Ha en bra dag!

På återhörande!

/Familjen Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: