Dagarna flyter iväg

Vad händer i Kölja. Ja här flyter semestern på. En härlig mix av lite vardagsfix här hemma, lite jobb och massa härligt häng med nära och kära. Ja lite klassiskt ”semester-groll” blir det också när vi under en förmiddag eller eftermiddag inte riktigt synkar, men det tillhör så det får man ta sig över och gå vidare.

Målat panel till ett av våra hyreshus. Varit i blåbärsskogen och sedan mumsat på blåbärspaj. Passat Frank och sedan blivit bjudna på middag som tack.

Cyklat in till stan och ätit en pizza och stannade till hos grannarna lite spontant på vägen hem, vilket ledde till en ny sommardrink på deras fina uteplats. Gått en promenad i omgivningarna runt Järnavik. Min övervintrade och följaktligen överlevande tulpanpelargon blommor helt fantastiskt om än lite yvigare än förra året. Majsen börja komma och grönkålen frodas så nu har jag börjat skörda lite av den och äter både färsk i smoothie och fräser och lägger på omelett. För att kunna ta tillvara på allt har jag också börjat förvälla och stoppa i frysen till vintern. Broccolin leverera också massa goda buketter. Lite odlarlycka helt enkelt. Lördagskvällen tillbringade Johan med grabb-kompisar och jag och killarna åkte ut till syrran och hennes man i deras sommarstuga i Ekenäs. Vilken kväll vi fick. Grillade och åt ute och sedan kröp vi in när det började kyla av och fikade och moffade godis. Vi fick också en uppspelning av syrrans man som är helt fantastiskt på att spela piano. Var som en riktig liten privat konsert. Vi kunde inte annat än bli imponerade trots att vi hört honom många gånger under årens lopp är det alltid lika fascinerande hur hans händer dansar över tangenterna och hur han lyckas ha allt i huvudet och ljudet av fantastisk klassisk musik bara flödar. För mig är det magiskt eftersom jag själv aldrig hade kunnat lyckas med detta. Kvällen bestod av massa intressanta och roliga samtal precis så som en lyckad kväll ska innehålla enligt mig. Det förgyller mitt liv.

Igår var det kalas för barnens kusin på eftermiddagen. Efter det lämnade vi Axel på simträning, vilket han längtat efter då det va en vecka sedan vi lyckas tajma in det mellan alla mysiga kvällar med nära och kära. Jag, Johan och Olle åkte och köpte lite ätbart proviant och åkte ut till Gökalv under tiden och gick en runda runt udden och stannade och njöt av utsikten, solen och dess värme och så klart provianten. En riktig sommarkväll med guldkant. Vi avslutade den hemma på altanen med ett glas vin. Livet känns rätt bra just nu måste jag säga.

/Familjen Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: