Kalmar

Ytterligare en semestervecka har gått. Jag satte mig med lite kontorsarbete i morse för det va lugnt och stilla i huset eftersom jag vaknade tidigt. När jag var klar vaknade Johan och jag tänkte precis sätta mig och skriva det här blogginlägget…..helt plötsligt tjoade Johan att en av förra årets kalvar hade rymt så det var bara att rusa efter och nu har vi lirkat och lockat en 45 minuter för att få in den…och lyckats så tillbaka till att skriva detta inlägg. Livet på landet kort och gott.

Även denna veckan blev det ett cykeläventyr. Vi tog vägen ”genom skogen” till Saxemara där vi mumsade i oss matsäcken. Cyklade sedan mot stan och vek av vid Härstorpssjön. Kryssade vidare genom skogen så vi kom till Max där vi avslutade med en milkshake. Sedan tog vi asfalten de sista 5 kilometrarna hem.

Soffhäng med Vera och en skål popcorn avrundade kvällen.

Vi har också hunnit med en tur med husvagnen till Vita Sand, Kalmar. För att koppla av helt behövs ett par dagar hemifrån, speciellt för Johan. Han har svårast av oss fyra att koppla av hemma. Vi tajmade in vädret helt okej. Sol om än inte någon stekande hetta. Vi satt stilla i solen, läste och bara kopplade av och när molen dök upp senare på dagen blev det en tur till Ikea och mediamarkt. Killarna har röjt upp i sina rum och önskade några nya saker till rummen. Axels löste vi, men Olles behövde vi hem och mäta på först så vi får beställa. Vita Sand bjöd på fina vyer, speciellt kvällstid. Verkligen fint där. Axel han brukar alltid bada om tillfälle ges men det va för kallt även för honom så ”vadning” fick räcka.

Vera njöt hon med av få hänga med familjen på semester.

Lite spelhåla och även en omgång av något liknande volleyboll-spelande på stranden. Nu hemma igen och ladda för sista semesterveckan. Kanske ett cykeläventyr till och lite socialt häng. Vi få se vad veckan bjuder på. Dessvärre innebär nog sista veckan också lite av en uppladdning och förberedande av höstens arbete. Jag ska fixa i ordning lite i odlingarna så det ska vara lite ”lättskött” när jobbet drar igång. Ska även så i lite ny sallad så vi har även under sensommaren. Nu önskar vi en fortsatt trevlig helg.

/Familjen Persson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: