Semestern slut….

Jaha då har semestern lidit mot sitt slut….nästan i alla fall. Vädret har ju minst sagt varit lite ostadigt så vi har lagt en del dagar på att jobba, jobba lite mer och ordentligt än vad vi normalt sätt gör under semestern. Detta ger oss utrymme att kunna ta någon dag till lite spontant om det skulle dyka upp lite riktigt varmt och soligt sommarväder. Det känns väldigt bra.

Vad är då summeringen av denna semestern? Jo, den har inte innehållit så mycket konflikter som den kan, vilket är skönt. Vi blir alltså bättre på att ha semester. Däremot har den inte inneburit så mycket avkoppling och vila som jag hade önskat. Det hänger dock ihop med vädret lite. De varma och soliga dagarna, då man blir lite tvungen att slå av på tempot, ta en dag vid stranden eller ta husvagnen och sticka iväg några dagar, har inte riktigt infunnit sig. Vi har som sagt till och med valt att jobba som vanligt vissa dagar och inte bara det vanliga ”måste-jobbandet” som vi trots semester inte kommer undan, för att ha de till godo i augusti om dessa dagar dyker upp.

MEN vi har tagit tillvara på tillfällena som getts. En hel del fina sommarkvällar har bjudits och då har vi tagit cyklarna på en tur och vi har passat på och köra ut till havet och njuta av kvällssolen där vid några tillfällen. Vi har kunna sitta på altanen tack vare värmelampa och på så vis också kunnat umgås med lite av våra vänner. Barnen önskade en tur till Kalmar och gå på Ikea och drömma på MediaMarkt då tog vi tillfället i akt och drog med oss husvagnen för att få ett par nätter hemifrån. Lättare att koppla av då. Killarna har hunnit fiska och på samma gång träffat kompisar och kusiner bland annat. Jag har roat mig i odlingarna som växer och frodas. Varit i blåbärsskogen med syrran och grannen för att fylla på frysen med bär. Ägnat tid åt att börja ta tillvara på grödorna och bären och förvällt, fryst in, saftat och syltat. Lite lycka. Man är ju en samlare. Jag känner mig rik när jag fyller på förråden med godsaker att kunna använda till vintern.

Njutit av blommorna och fjärilarna. Bina har dessvärre haft det tuffare denna sommar. Vi har fått stödfodra litegrann.

Tagit in vyerna, framför allt här hemma över gården. Vi är lyckligt lottade att få bo på denna fina plats. Vår plats på jorden.

God mat på altanen som Axel lagat på köksön, där han trivs som fisken i vattnet.

Vi avslutade med en natt lite spontant på Dragsö. Lördagen till söndagen. Vi firade kusiner på söndagen klockan tolv i stugan hos Johans syster på Dragsö så det passade bra att kombinera.

Det är inte utan att man hoppas på några fina dagar i augusti så man kanske kan ta en eftermiddag på stranden, men det återstår att se. Nu är det bara ett par veckor kvar då det är ”sommar” här i Kölja sedan rullar skolan igång och vardagen är i kapp på allvar med arbete, skola, aktiviteter och annat. Vi ska försöka behålla lite semesterkänsla även att vi börjat jobba. Försöka nyttja någon kväll, eftermiddag och helgerna till njuta lite och fortsätta ladda upp för den mörkare tid som möter oss så småningom. Inte utan att hösten har sin charm den med.

På återhörande!

/Familjen Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: