Fredagskänsla igen

Frukostrast sista arbetsdagen denna första arbetsveckan efter semestern. Veckan bara försvann. Lyxen är att idag början nu fredagskänslan infinna sig. Den har man varit utan några veckor nu även om jag själv tyckte jag gjorde det smarta draget att jobba förra fredagen för att just få känna den känslan. Jag har haft fullt upp med att måla upp panel till det kommande fasadbytet vi ska göra på ett av våra hus.

Axel har haft semester från familjen och hängt med farmor och kusinerna i Tving. Olle har hjälpt oss med lite av varje. Han har även startat ett lite försök att göra egen kol. Återstår att se om det lyckas. Våra fjäderfän härjar fritt på gården så fritt att vi fått begränsa dom lite. Jag är rädd om min växter och hur roliga de än är när de följer mig överallt på gården så skitar de ner en del….inklusive på altanen. Där gick min gräns. En mindre skara få härja fritt inne på gårdsplanen, de andra få hålla sig på baksidan av ladorna.

Här har även skördas lite i grönsaksodlingarna. De växer så det knakar nu. Har även lyxat med lite fina blommor i vaser här inne så man kan njuta av dom även när kvällen kommer och man kryper in. Det överskott jag får av en och annan grönsak finns möjlighet att köpa, se mer på vår hemsida under fliken försäljning. Uppdatera den efterhand som jag ser OM och VAD jag eventuellt får fram som jag har svårt att hinna på avsättning för själv. Länk till sidan Skogsliljans Gård Försäljning

Det förvälls och lagas god mat. Axel bjöd på Dexter-köttbullar i tomatsås. Jag lagade för första gången grönkålssoppa, vilket var väldig gott och enkelt. Sköljde och repade i cirka 300 gram grönskål tillsammans med en egenodlad potatis som jag delat i mindre bitar. Fräste detta tillsammans med en lök, även den egenodlad. Så lyxigt med mat från sitt egna grönsaksland. Slog på 8 dl vatten och 2 buljongtärningar (1 höns och 1 grönsak). Lät koka i 25 minuter, mixade detta, kokade upp och redda av. Slog i ett par deciliter grädde för att få en lite lyxigare smak. Smakade av med salt och peppar. Kokte ägg från våra fina höns, skalade och delad och la i soppan.

Igår tog jag med mig Olle och klippte häckarna på en av våra fastigheter i stan. Svettigt i den gassande solen, men ÄNTLIGEN sol och värme så jag klagar inte. Kom dock hem ganska slak i kroppen och med tunga ben.

Före och…..

….efter.

När vi kom hem hade vi besök av en syskonskara som bott på gården under nästan 20 år under sjuttio och åttio-talet lite grovt räknat. Väldigt roligt att höra om hur huset och gården såg ut och användes då. Höra lite historier från byn och dess invånare. De uppskattade att få titta runt och se vilka förändringarna som gjorts. De tyckte att själva gården var sig väldigt lik även om användningen är annorlunda. Gården hade mjölkkor från början så stallen har ju ändrats inuti en del. De var också positiva till hur vi renoverat boningshuset….så här långt, har en del kvar…. Hur vi fått det att hänga med i tiden. Det är alltid roligt att höra.

Nähä nu är frukostrasten över och jag får göra skäl för fredagskänslan några timmar till.

Ha en härlig helg och hoppas solen och värmen stannar kvar så vi alla kan få njuta av lite riktig sommar.

/Familjen Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: