Så kom sommarvärmen

I fredags fiskade vi kräftor. Lite halvbra utdelning men efter en flytt av burar löste sig antalet i lördags så ikväll vankas det kräftskiva.

I lördags var det äntligen dags att fira Johans mammas man som fyllde 70 i våras. Vi skulle firat honom på Korrö då, men med tanke på Corona och osäkerheten kring det blev det flyttat till nu i helgen. Kanonväder för denna händelse. Sommarvärme äntligen! Vi började med att paddla kanot ett par timmar för att sedan äta en delikat te-rätters middag. Bubbelbad på det, en ljum sommarkväll, sämre kan man ha det.

Söndags eftermiddag avnjöts ute på gökalv.

När vi kom hem möttes vi av minst sagt en ”avtuppad” tupp. Eller livsnjutare.

Denna veckan har jag påbörjat renoverandet av en fastighet i Bräkne-Hoby. Utsidan är rejält eftersatt och källaren behöver sig ett litet lyft. Ända sedan vi köpte det för många år sedan la vi planen för det. Dessvärre när man bara är en liten aktör och bygger upp sitt företag, fastighetsbestånd i vårt fall, från grunden tar det tid och mycket blir inte som man tänkt sig eller planerat. MEN nu äntligen är det dags att göra åtminstone etapp ett av byte av panel och fönster bland annat. Ska tillägga att lägenheterna renoverade vi med en gång så de är i fint skick och det är ju trots allt där hyresgästerna bor och lever. Vi är också otroligt tacksamma för tålmodiga grannar då detta huset definitivt har sänkt intrycket på gatan. Nu ska dock förhoppningsvis huset få glänsa lite och visa sin otroligt fina potential. Jag har börjat i källaren och med ytterdörrarna. Det mesta ska bli vitt och fräscht är tanken. Fasaden kommer bli ljusgrå. Gjorde även ett fynd på vindsplanet. En sååå vacker gammal tapet. Fick också oväntat besök.

Igår stämplade vi ut efter jobbet och packade in i bilen och körde till Johans släkts sommarstuga. Den ligger otroligt vackert vid en sjö. Vi kände att vi inte kunnat koppla av riktigt på semestern. Den bjöd inte på någon direkt värme och husvagnen njutandes inte som tänk. Det är med hjälpsam den vi kommer hemifrån några nätter på somrarna och få lite avkoppling. MEN igår tog vi igen lite av det nu när sommarvärmen äntligen är här. En magisk kväll och batterierna och sinnet fick sig en rejäl uppladdning. Vi sov över och unnade oss semester idag då vi firar Johans födelsedag. Helt klart ett avbrott i lugn o ro som vi behövde. Svårt att koppla av helt hemma, finns alltid massa att göra. Nu har vi ”bara varit” i ett dygn och laddat om. Ikväll vankas kräftskiva i kombo med firandet av en tre-åring och lite bebismys med senaste tillskottet i familjen.

Sist men inte minst har Axel testat och konserverat för första gången och naturligtvis gör han på sitt eget vis. Det verka ha funkat.

Nu mot en kopp kaffe och kanske ett svalkande dopp i denna ljuvlig sommarvärme innan det är dags för kräftskiva.

/Familjen Persson

2 reaktioner till “Så kom sommarvärmen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: