Kräftskiva, Hasslö-mys och dundertabbar.

Vilken helg vi haft. Det sociala har stått i fokus då vi inledde den med kräftskiva hos syrran och hennes man i fredagskväll. Fick även mysa med liten supergullig bebis. Min systerdotters lilla sockerdocka. Kräftorna kan jag vara utan men detta lilla urgulliga flickebarn kan jag inte vara utan. Oavsett kräftor eller inte så hade Ann och Olof som alltid ordnat och lagat massa god mat och ordnat så mysigt. Åkte hem stinna om magen och fulla i hjärtat av våra fina nära och kära.

Lördagen ägnades åt sol och bad vid havet på Gökalv. Sommarvärmen är ju här. Gäller och passa på ser ut att vara övergående.

Kvällen fortsatte hos bästa storebrorsan Hans och hans fru Helen. En klockren sommarkväll på en klockren destination, Hasslö. Dom har ett så härligt ställe med massor av fina växter, blommor, buskar och träd. Även en massa god mat och dryck så klart, som ett riktigt restaurangbesök med bästa sällskapet och miljön. Det gör sig extra bra en sommarkväll som i lördags.

I söndags var vi ganska trötta och sommarvärmen tog ut sin rätt. Vi slappade mest. Olle åkte till en kompis och han tog sedan honom plus två killar till med sig hem för övernattning på altanen. Vi andra tre tog ett dopp i ”kvarterspoolen” hos Kjell och Bissan. Livet på landet är lyxigt.

I måndags drog arbetet igång igen och tillbaks till hyreshuset vi börjat renovera i Bräkne-Hoby. På kvällen skördade jag i odlingarna och förvällde och fixade. Gjort lavendelolja, jordgubbsmynta-socker och örtsalt. Och njöt av doften från en nytröskad åker. Återigen lyx med livet på landet.

Just det va de små detaljerna av totala missöden dagen i ända. Jag började med en general-blunder. Gjorde det man absolut inte får göra….tankade bilen med bensin och vad är problemet med det?? Bilen är dieseldriven. Bröt ihop och kom igen. Jag hade åtminstone inte startat bilen. Johan hämtade upp mig och bogserade mig till verkstan, en hissnande upplevelse bara det med några branta och långa nedförsbackar. Resten av dagen vändes upp och ner på grund av detta och det som skulle göras blev inte gjort. Tänka om alltså. Det enda som blev gjort som låg på schemat va en besiktning av flyttstädning i en lägenhet. På kvällen var det Johans tur. Han skulle köra ihop ved/stock i skogen och då gick vajern av på skogsvagnen och uppe på det gick traktorn sönder….kanske inte riktigt lika lyxiga inslag i livet på landet.

Idag hade vi byte av hyresgäst i den lägenheten vi besiktigat igår. Lägenheten är i samma hus vi börjat renovera på.

Ikväll drog Axels ridning igång igen som han….och jag har längtat. Så mysigt med lite häst-tid.

Kvällen avslutas nu med att Olle och Axel pressar äpplen för första gången.

Nu ska jag slänga mig i soffan då jag är slut för dagen. Ladda om för en ny dag och killarna börja skolan igen. Sommarlovet slut.

/Familjen Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: