Vilohelg

Som vanligt hade jag tänkt ut en massa jag skulle göra under helgen. Fritid då ju och möjlighet att grotta ner sig i det man helst vill göra men inte hinner med i vardagen. I mitt fall skulle odlingarna få sig en upprensning och tillfixning. MEN kroppen sa ifrån, den sa NEJ när jag vaknade på lördag- morgonen. Jag lyssnade för en gång skull på den och viloläge intogs. Läste ut en bok och tittade på film och latade mig mest. På eftermiddagen kom en kompis till Axel och de ville fiska så framåt kvällen körde Johan iväg och fiskade och grillade med dom. Jag och Olle stannade hemma och latade oss vidare genom kvällen med hamburgare och film. Idag va kroppen lite sisådär med på noterna men samtidigt lite rastlös. Jag hade färs jag behövde trolla fram några maträtter av så efter en skön och lat morgon med sovmorgon satte jag fart. Tre rätter blev det. Middagen räddad för dagen så också i veckan och lite i frysen. Känns bra. Underlättade i veckan om man har några middagar klara att bara äta.

I veckan experimenterade jag lite med en broccoli/grönkålssoppa jag hade gjort dubbel sats av. Halva blev en äggstanning som hälldes över lite lax och brytbönor i ett pajskal. Den blev riktigt god. Kul när det lyckas när man bara chansar och ta lite vad man har i förråden. Lite variation. Jag fastnar gärna i samma maträtter.

Olle kom i baktagen och gjorde muffins till efterrätt.

Fredagkvällen firades in med lite höstkänsla och sommarkänsla i en härlig blandning. Tända ljus och sista slatten rosévin. Rosévin är ”sommardricka” för mig och i ärlighetens namn så har inte den här sommaren levererat mycket rosé-dricka-väder eller känsla så det här är sista glaset av den enda flaska rosévin som intagits i år.

Mysigt soffhäng var det och bästa sällskapet av Vera. Hon vet hur man myser.

Idag togs också en runda ut och titta till rosen, New Dawn, som Johan av misstag lyckades köra ner med röjsågen. Den se klarat sig och är trots den brutala behandlingen redo att visa mig en utslagen ros innan hösten.

Lycka!!

Tog mig i kragen och band upp de liggande solrosorna också med hjälp av Axel. En del hamnade lite på sniskan så solrosorna pekar lite hipp som happ, men bättre än med ”näsan” ner i gräsmattan.

Till sist har jag också nu gett mig på att ta sticklingarna av min palettblad. Hoppas innerligt att det lyckas.

Nu mot en ny fullspäckad arbetsveckan och jag är utvilad och redo. Hoppas ni med är det! På återhörande.

/Familjen Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: