Roadtrip

Oj vad tiden går. En hel vecka har gått. Den har bestått av arbete och åter arbete som för de flesta av oss måndag till fredag. Det som stack ut denna veckan var en liten roadtrip som Johan och jag gjorde i torsdags eftermiddag och kväll. Olle letar bil att bygga om till a-traktor. Han hittade en Volvo V70 som stämde väldigt bra in på kriterierna som vi hade och även prislappen. Johan ringde på bilen i onsdags och förhörde sig lite om den. Verkade onekligen bra, så bra att han ringde på torsdagen igen och kom överens om ett pris och stämde allt när vi väl kom fram och tittade på den skulle köpet gå i lås och vi skulle ta den med hem. MEN den fanns i Linköping, en bit att köra. Hur som helst bestämde vi oss för att ta eftermiddagen ledigt och köra upp. Vi sa inget till Olle. Vi tänkte att lyckas vi ta hem den utan att han fattar var vi håller hus under kvällen så gör det och då blir det ju lite extra kul. Min pappa blev inringd att hämta Axel från simträningen och till barnen sa vi att vi behövde jobba över lite. Den va så fin som beskrivet och lite till när vi kom fram och såg den och Johan gjorde affär och hoppade in i bilen och vi körde hemåt. Den gick som en klocka…..ända fram till strax norr om Växjö. Vi är ju ändå familjen Persson och då går det sällan helt smärtfritt. Efter en runda fram och tillbaka till Växjö och en mack för att hämta vatten, då det verkade som något hänt med kylaren, upptäckte vi att en av slangarna hade släppt. Tack och lov gick det att lösa på plats och vi kunde köra sista biten hem. MEN klockan tickade på, den var nu 21.00 så nästa vita lögn om varför vi fortfarande inte kommit hem fick bli att vi upptäckt ett stopp i ett avlopp på en av våra fastigheter. Olle tyckte synd om oss och sa att han skulle ordna varma mackor till oss som skulle vara klara när vi kom hem. Vi tog oss hem, klockan var nu 22.20 och tro det eller ej men våra barn hade inte fattat någonting utan när jag ringde till Olle lagom till att Johan rullade in bilen på gårdsplanen och bad han titta ut blev han sååå överraskad och glad. Superlyckad överraskning med andra ord. Nu återstår bara jobbet att bygga om den, där tar Olle nu vid och delar ska beställas hem.

Veckan för övrigt har innehållit det ”vanliga” utöver jobbet. Skörda grönsaker och ta tillvara på, mysa med Vera och mycket annat. I går kväll hade vi/Olle sällskap av sin kompis Ville. Väldigt mysigt hade vi det, åt mumsig lasagne som var evigheter sedan jag gjorde. Jag verkade ha lyckats för de åt och var så nöjda. Många roliga och bra samtalsämnen och ja bara en helhärlig lördagkväll.

Jag har provat att göra krossade tomater och sedan torkat skalen och malt/hackat för att kunna använda som smakförstärkare. Vi har faktiskt lyckas få fram några enstaka sötpotatisar. Chilisaltet blev lyckat och starkt, nu upphällt på burk. Goda middagar både fredag och lördag med mycket egenproducerat och egenodlat. Lamm, dexterfärs, grönsaker, rotfrukter, kål och lök. Så lyxigt. Picklade morötter och päronmarmelad med ingefära och lite citron är tillverkat. Återigen fylls förråden på. Jag och Olle passade på att ta en långpromenad med Vera idag i det fina vädret. Axel och Johan har kört hem ensilagebalarna som djuren ska fodras med i vinter. Hösten är verkligen i antågande och förberedelser inför vintern är igång.

/Familjen Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: