Vilken härlig lördag

Ny vecka och en härlig helg bakom oss. Vi börjar dock med lite tråkigheter och det är att i fredags kom barnen hem efter skolan och vi blev meddelade att ett utbrott av Corona inträffat på skolan då 6 st är bekräftade smittade. Troligtvis i lärarkåren främst då det va en tredjedel av lärarna som var hemma i fredags och många lektion var på grund av det inställda. Detta lämnar ju två stora konsekvenser, risk för en stor spridning av Corona och att det blir ohållbart att driva skolverksamhet med kvalitet när det är så många frånvarande lärare. Så bra agerat tycker jag. Dock tycker ju så klart barnen att det är tråkigt och försvårar studierna något. Vi hoppas att med detta snabba agerandet gör att de kan komma tillbaka till skolan under hösten.

Hur har ni andra det nu? Är det stor påverkan i era liv av Covid-19 och att det nu börjar märkas att det ökar igen? Jag känner att man verkligen får ta ett djupt andetag och stålsätta sig inför hösten och vintern och kämpa på med att förhålla sig till Corona och göra så gott man bara kan för att hjälpa till att inte sprida smittan. Det krävs onekligen uthållighet och en smula pannben nu. Förstår att det är påfrestande för oss alla, men tillsammans fixar vi det.

Nu till vår lite spontant mycket härliga lördag. Johans lillasyster hörde av sig i slutet på veckan och undrade om hon, Niklas och deras lille son Oliver kunde komma och äta frukost med oss på lördagen. Det nappade vi direkt på och vilken härligt start på lördagen det blev. Vi bullade upp med en liten frukostbuffé och Emma och Niklas tog med färska frallor. Lyx.

Lördagen flöt vidare i ett behagligt tempo. Några krukväxter planterades om och jag satte fart på en härlig köttgryta på högrev och massa annat smaskigt. Mitt i matlagandet kom vi på att vi kanske skulle lite spontant höra med grannarna om de ville komma över framåt kvällen och äta just lite gryta. De tackade ja och vips så blev det även en mycket härlig lördagkväll. En riktigt uppladdande ledig dag kort och gott.

Olle experimentera med att göra egen kol och satte fart i lördags med detta. Hans kompis Vincent kom och hjälpte honom. Det lyckades, även om de i första försöket ”råkade” elda upp kolen, men hann se bevis på att det lyckats innan missödet inträffade så nu väntar vi spänt på att öppna och se om det finns kol klart idag.

Igår, söndag, påbörjade jag projekt ”röja/rensa upp källaren”, kom en bit men har mycket kvar. Jag planterade även ut lite perenner jag haft i krukor i sommar. Vi har även en höstsilverax som nu blommar och dit hittade ett av våra bin.

Jag hann också med en återhämtande och lugn promenad med Vera bland höstfärgerna.

Som alltid, ny dag, nya möjligheter. Ta hand om varandra. På återhörande.

/Familjen Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: