Kakkalas

Jaha vad har då hänt sedan sist. Mest det vanliga, men i helgen var vi på dop för Oliver. Johans lillasysters son. En sådan go kille, en riktig liten solstråle som skötte sig exemplariskt i kyrkan. Vilket kakkalas vi sedan blev bjudna på. Emma hade bakat i massor, en riktig buffé av kakor, tårtor och cheesecake. Sååå lyxigt och gott.

Doppresenten till Oliver blev från oss en Id-bricka i silver med tillhörande länk med hans uppgifter på. Mer ett smycke än de man får i det militära. Hoppas det ska gillas när han blir äldre. Lite svårt med doppresenter tycker jag och inte mindre svårt till killar. Alla hade verkligen dock lyckas få tag på väldigt bra och fina presenter måste jag säga. De flesta är mer påhittiga än jag får jag nog lov att tillstå.

Här hemma snurrar mest och mycket tankar kring framtiden och om eventuella utvecklingsmöjligheter, eventuella nödvändiga förändringar eller om fler vägar fram finns att ta. Vi är lite rastlösa samtidigt som vi egentligen verkligen har mer än vi hinner med så idéerna vi droppar ska helst gå ihop med att vi kan skapa ett bättre och mer hållbart fokus. Inget spännande mest ett skruvande på möjligheterna vi har och bli kloka på den smartaste vägen fram för just oss. Lite på temat ekorrhjul som jag tidigare skrivit lite om. Allt är diffust och jag har inget konkret att vidareförmedla till er. Mest bara påvisa att livet och i vårt fall även företagandet kräver eftertanke och arbete för att man ska hålla spåret man i grova drag har stakat ut med mål och liknande. Livet är ett ständigt pågående arbete och medför också förändring med jämna mellanrum. Hur som helst just nu får vi hålla oss till att drömma och bolla roliga idéer och tankar och hålla ögonen öppna för eventuella lösningar på lite vägbulor vi råkar på. För övrigt mest bara fortsätta framåt som vi hittills gjort. Det går framåt om än sakta men så är vi ju bara Johan och jag.

Olle har nu testat sin koltillverkning ordentligt och det blev så bra. Vi har provat att grilla hamburgare med kolet och det blev superbra. Lite annan lukt på röken och gav en något rökigare karaktär. Så roligt!

Barnen sitter nu hemma med sin skolundervisning då det konstaterats ett antal bekräftade fall av Covid-19, främst bland lärarna vad vi förstått. De har nu startat vecka nummer två. Det rullar på och fungerar bra för Olle och Axel, men så klart saknar de kompisgänget mellan lektionerna. Vi hoppas de snart kan komma tillbaka till skolan.

Igår planterade jag fler palettblads-sticklingar. Vitlöken satte Axel och jag i ösregn, men så skönt att de är nere i jorden nu. Första gången vi odlar vitlök. Något vi ska tänka på nu under hösten eller till våren för att det ska lyckas??

Johan gödslar ut och fixar i ordning för fåren som ska stallas in. Jag går en daglig runda bland tomatplantorna och hoppas innerligt att lite till av alla tomater som nu hänger gröna på plantorna ska hinna åtminstone skifta i rött så de kan,om inget annat, mogna vidare inomhus. Broccolin är på sin sluttamp, men en gryta kunde jag koka till middagen igår. Grönkålen som varit fantastiskt fin har blivit ansatt av miljontals småflugor så vi få se hur det går med det som är kvar. Någon som vet vad det är för små små flugor som invaderat min kål?? Svartkålen som höll på att dö helt av kållarver/flugor i somras har kommit igen med bestämdhet och är jättefin nu. Måste ta en bild och lägga upp på mina sociala medier så ni få se den. Ja det var väl en liten sammanfattning av läget för stunden.

Skriv gärna och berätta om du/ni hittar på något kul som kan vara inspirerande eller om du/ni har några bra tips att dela med er av. Tar tacksamt emot oavsett vad det handlar om. Odling, livspussel, företagande eller annat viktigt eller roligt. Eller om ni har frågor eller tycker jag missar att skriva om något ni vill höra mer om. Går bra att skriva i kommentarer eller skicka ett mail, ni hittar våra kontaktvägar på hemsidan http://www.skogsliljan.com

Vi önskar er alla en riktigt bra vecka!

/Familjen Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: