Vintertid

Här sitter jag i köket i ljuset av stearinljus och en kopp kaffe. I natt fick vi ”en extra timme” att sova. Hjälpte det mig? Nix, min inbyggda klocka väckte mig som den brukar på helgerna, mellan 7 och 7.30….fast med vintertid innebar det idag strax efter 6. Så mycket för den ”extra timmen”. Inte bara av ondo dock, jag sitter ju här och njuter av lugnet eftersom det bara är jag vaken. Den bästa stunden på dagen om den just för börja så här. Min stund på dagen.

Hur reagerar era kroppar på tidsomställningen ?

Jag är inget stort fan av sommar-och vintertidsomställningarna. Min kropp och rytm blir rubbad och det brukar ta en vecka innan jag är ”ikapp” med dygnet igen.

Var nästan en vecka sedan senaste blogg inlägget så ni ska så klart få en liten glimt av veckan som varit och lite bilder.

Olle har murat klart kolugnen. Bara taket kvar som ska gjutas. Jag har provat pickla salladslök för att rädda hem de sista som är kvar i landet. Blev ett riktigt gott tillbehör till maten. Vi har fått älgkött som vi paketerat och frys in. Lyx.

På jobbet har arbetet för mig fortsatt i källaren. Väggarna färdigmålade överallt. En hylla har fått lite ny fräsch färg på sig. Måste passa på att tipsa om att jag använde en golvfärg för att få en tåligare yta så den klarar av lite mer slitage/användning utan att färgen och ytan blir fördärvad. Jag har slipat bort den sista färgen på golven och påbörjat att lägga klinker. Visst är jag snygg i min ”rymddräktsutstyrsel” ? Bjuder på den. Dessvärre slog febern till och golvet fick lämnas till kommande vecka. Jag låg hela torsdagen och var mör i kroppen i fredags men bättre och igår var det full fart som vanligt men vi valde att ställa in de sociala aktiviteterna vi hade i helgen för säkerhetsskull. Lite trist då vi skulle lånat Sixten, min systerdotters 6-åriga son och åkt till Hasselstad Lantbod och gjort oss en varsin pumpa att pynta trappan med. Hade sett framemot det och få mysa tillsammans med både min pojkar som skulle följt med trots att de numera är tonåringar, men vem vill inte hänga med Sixten. Han är helt ljuvlig att vara tillsammans med och framför allt snacka med då han har så mycket klokt och intressant att säga. Hur som i dessa tider är det som det är, kommer nya tillfällen.

Samtidigt som jag sjönk ihop i feber drog Vera på sig en analsäcksinflammation, så mysigt, så Johan fick ta henne till veterinären och åtgärda. Nu har hon tratt och hon är lite lätt deprimerad för det, men mår bra för övrigt.

Igår tog Vera och jag en välbehövlig promenad i friska luften och bland alla fina höstfärger efter två dagar inomhus. Till Veras lycka slipper man tratten en stund när man är på promenad. Här hemma på gården städade och fixade Axel i ladorna och Olle och Johan har börjat ombygget av Olles bil till a-traktor. Jag påbörjade höst/vinterstämningen av altanen och kom en bit på den dock inte hela vägen, lite kvar. Får se vad jag få gjort idag. Vintertiden är här och då ska man ju ”ställa tillbaka” /undan trädgårdsmöblerna sägs det och när sommartiden kickar in ska de ”ställas fram” igen, precis som tiden.

Har ni det riggat för vintern eller har ni som vi en del till att fixa med innan ni är helt redo?

Har ni hemmavarande barn som har höstlov nu?? Det har vi. Vi hoppas på någon ledig dag tillsammans med dom, men man vet aldrig hur veckan blir som egen företagare. Eller ja för oss är det så i alla fall. Det har en tendens att inte bli som man tänkt sig eller planerat vartefter veckan framskrider, men det brukar bli bra ändå. Dock hoppas vi verkligen kunna ta tillvara på möjligheten till lite extra tid med barnen nu när de har lov.

Ha en fin och härlig söndag.

/Familjen Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: