Höstlov och boktips

Barnen har lov, inte jag eller Johan dock. Mycket att göra som alltid, men imorgon kanske det kan bli en halvdag och sen hänga lite med våra tonåringar.

I tisdags hade jag killarna med mig på jobbet. De fick hjälpa mig att kratta löv och dra grenar efter klippningen av häckar och buskar. Vi slet på och var riktigt möra när kvällen var kommen. Lite roligt hade vi också. Studsade upp och ner i en gren som blev som en gunga eller mer som ett gummiband som drog med en upp. Det blir inte roligare än man gör sig. Videoklipp finns på våra sociala medier, Instagram och Facebook (Skogsliljan)

Flitens lampa har också lyst nu i den mörka vintertiden. Olle mekat med bilen och Axel fixat med en kross vi fått hem för att kunna krossa säd till våra djur i vinter. Axel har också karvat ut den obligatoriska pumpan.

Vad tycker ni om att ändra tiden? Jag blir lite oredig av det. Trots den ”extra” timmen vaknade jag som vanligt i söndags, vilket i sommartid är någon gång mellan sju och halv åtta. I vintertid var dock klockan bara strax efter sex. Så mycket för den extra timmen.

Och så var det halloween, höstlov för barnen och Alla Helgon. Har ni barn? Gillar dom Halloween? Om inga barn, vad tycker ni om Halloween?

Personligen, ur ett vuxenperspektiv, så klarar jag mig utan själva halloween, bus eller godis och skräck-delen. Däremot gillar jag delen med pumporna, de är så fina i sina höstfärger. Pumpor tillhör ju ändå hösten. Jag gillar också ljusdelen som kommer med pumporna. Det ljusnar upp, behövs i mörkret. Jag gillar också så klart att det inbjuder till lite pyssel med barnen. Det barnen gillar, gillar jag. Högtiden tilltalar så klart barnen så även om det inte är min favorit-högtid hänger jag på. Utklädning och knacka på hos grannar efter godis har aldrig varit en grej för mina barn. Vi bor på landet med få grannar och mina barn har aldrig varit riktigt bekväma med att klä ut sig, kanske Axel i så fall. Avslutningsvis på detta ämne summerar jag det till att jag känner större tyngd i vårt egna Alla Helgon-firande då det ger tillfälle att tänka lite extra på de som inte finns i våra liv. Jag förlorade min mamma när jag var 25. Jag tänker på henne varje dag, men denna kommande helg blir det lite extra. Jag saknar henne otroligt mycket trots att det är över 14 år sedan hon gick bort. Man vänjer sig vid saknaden och sorgen, lär sig leva med den, men försvinner gör den inte. Saknaden blir snarare större.

Nähä nu lättar vi upp stämningen ett snäpp. Jag har kommit i läsar-tagen. Jag älskar att fly in i böckernas värld. Ger avkoppling från vardagen. Jag läser ofta lättsamma och romantiska böcker, gärna med en uns humor i. MEN nu har jag fastnat i deckar-träsket. Jag läser dessutom gamla deckare. Inga nyutkomna precis. Jag håller på att läsa mig igenom serien om Avdelning Q skriven av Jussi Adler Olsen och Camilla Läckbergs bokserie om mord i Fjällbacka. I böckerna om Avdelning Q får man följa en lite svårmodig dansk polis, Carl, och hans kompanjon, som för övrigt inte är polis. De löser gamla olösta mord. Väl värda att läsa enligt mig. Lite charm och lite galenskap men också en intressant story i varje bok. Finns även tre filmer på Netflix av de tre första böckerna i serien. Jag har sett 2 av dom. Tycker dom är okej, men böckerna är bättre som det oftast är. Man missar massa roliga och spännande detaljer från böckerna. Fjällbäckamorden har kanske ganska många läst en bok eller två ifrån. Erica som står i fokus, är författare och hon hamnar alltid mitt i en mordgåta som hon inte kan låta bli att hjälpa till att lösa. Välskrivna och bra böcker.

Till sist måste jag flagga för en annan bokserier som tro det eller ej är ”ny”. Böckerna om de sju systrarna. Inga deckare, mer åt drama, relation och ”målande”/beskrivande. Lucinda Riley som skriver dom berättar innehållsrikt om olika platser och tidsepoker som är kopplade till hur sju systrar gör en resa tillbaka i sitt förflutna för att få reda på var de kommer ifrån då de alla är adopterade. Första boken handlar om alla, men sedan är den en syster för varje bok. Älskar dom här böckerna. Intressanta att läsa och författaren målar upp deras bakgrund på ett mycket fångande sätt.

Så är ni sugna på att läsa och inte har någon bok igång så är detta mina tips för stunden.

På bilden ovan ser ni inte alla böckerna i serierna bara de jag råkar ha hemma. Fyndade faktiskt några på Bokbörsen, en sida med begagnade böcker. Funkade kanon att beställa där. Fick tag på 7 pocket- böcker för totalt 200kr. Perfekt!

Nog från mig för stunden. Ha en fortsatt fin vecka.

/Familjen Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: