Alla Helgons helg och Halloween

God morgon.

Hoppas ni med har haft en lika fin helg som jag. Vi landade in i denna helgen med ledig eftermiddag i fredags. Barnen har ju haft höstlov så lite avslutningsmys med dom fick det bli efter en fullspäckad arbetsvecka. Ja mest mys för Johan för omväxlingens skull. Brukar vara jag som får mest mys med barnen. Han hade en heldag med killarna, meka på Olles a-traktor och grejar med djuren med Axel. Jag handlade och betalade för Veras besök hos veterinären…inte lika roligt för mig, men lite nödvändiga sysslor. Desto mysigare på kvällen då jag lagade lite olika maträtter i miniformat, lite buffé-aktigt. Axel hjälpte till litegrann, men framför allt överraskade han oss med supergod Brownie-kaka till efterrätt.

Lördagen bjöd på lite trädgårdsfix, en löptur med Vera och middag hos Johans mamma och man och med systrar och barn En helmysig kväll.

Igår, söndag, mixades vila med matlagning och tillvaratagande av lite grönsaker från årets odlingar. Har lite kvar att ta hand om. Det blev morotsmarmelad och en salsa/chutney på gröna och några röda tomater.

Den här helgen har ju dessutom varit både Halloween och Alla Helgonshelg. Vår mix av det har varit att Axel pyntat trappen med en egengjord pumpa-lykta, god mat och sällskap av varandra, mys, tända ljus och många tankar till de som inte finns kvar hos oss. Denna helgen går alltid lite extra till minnet och saknade av min mamma som gick bort för ganska många år sedan nu. Jag var bara 25 år och Olle hade inte fyllt ett. Axel låg i magen. Johan hade nystartad snickarfirma ja kort och gott en jobbig tid i livet. Vi överlevde detta tack vare våra nära och kära. Syskon, syskonbarn och föräldrar som stöttade och hjälpte oss och fanns för oss. Har pratat om detta innan så jag kan bara säga att även om saknade och till viss del sorgen fortfarande är stor även om man lär sig leva med den är en helg som denna en skön anledning att få ägna henne lite extra tankar och minnas tillbaka. Det går nästan inte en dag utan att jag tänker att detta skulle hon sett eller hört. Speciellt när det kommer till barnen. Här har tänts ljus och fokus har varit på familjen och bara ha en fin helg tillsammans.

Nu börjar en ny arbetsvecka och jag ska ta vid där jag slutade förra veckan. Fortsätta lägga klinker och förhoppningsvis foga också så det blir klart att sätta tillbaka maskinerna och redo att använda utrymmena igen. Vad har ni på agendan för veckan?

/Familjen Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: