Bara en helg till advent

God kväll. Söndagen lider mot sitt slut. Ny vecka tar vid….igen.

Tittar inom här en snabbsväng och delar med mig lite kort om veckan. Mycket som snurrar i huvudet nu och tiden räcker tyvärr inte riktigt till som jag önskar. Men som sagt en lite kort uppdatering ska ni få så här som avrundning på helgen.

Veckan som gått har innehållit både lite roligheter, spännande saker och även hunnit vara lite hängig, men vände snabbt igen tack och lov.

Här hemma kretsar det mycket kring att få klart Olles bil, a-traktor till omregistreringen. En och annan svordom i samband med det ombygget men också glädjetjut när allt äntligen fungerar som det ska.

Jag undersöker och försöker lära mig mer om en dröm jag har. Återkommer till den längre fram när jag vet om jag kommer framåt med den.

Jag, som många andra påverkas av det mer allvarliga läget med Corona. Känns minst sagt lite tungt nu. Julen närmar sig och den i sig står för gemenskap, vilket verkar bli svårt att uppnå i år. Skapar ensamhet för många. Ska inte gå inte mer på det. Vår värld och tillvaro består tillräckligt av detta utan att jag tjatar om det. Gäller att försöka hålla fast och se till det som är bra i livet och åtminstone för mig gäller, att jag trots detta är mycket lyckligt lottad i livet.

Julen, om man ser till pyntande och bakande, får ett uppsving hos oss i år. När man ändå ska hålla sig mestadels hemma nu inför julen ger det lite tid och möjlighet att gå bananas. Så här har några adventsljusstakar åkt fram. En runda i skogen efter granris och annat för pyntande här i huset och Axel har gått loss på bakandet. Jag lyckades få in lite matlagning och även en ny omgång med picklade morötter då det har blivit uppätna. Och tro det eller ej men jag har fortfarande några riktigt fina morötter i landet.

Axel fick ihop pepparkakor, vörtbröd och en mjuk pepparkaka. Jag, pasta med mumsig pastasås bestående av purjolök, rivna morötter och bacon. Dessutom blev det fläskpannkaka som nu är redo att intas till middag imorgon. Så skönt att ha någon middag klar till veckan. Jag är inne i en riktig svacka vad det gäller matlagningen just nu. Ingen fantasi till att hitta på vad vi ska äta. Om jag bara vet vad tycker jag det är helt okej att laga det. Bara jag slipper komma på just vad det är vi ska äta. Ibland har man ju inte ens lust att laga maten. Då är det riktigt trögt. Jaja nog om det, helt plötsligt släpper det och man är full av bra middagsideer.

En krispig morgon har vi också fått uppleva med en uns snö. Riktigt vintrigt och vackert. Välbehövligt efter mycket gråväder på sistone. Jag följer också med stor spänning min första julros som faktiskt ser ut som den ska börja blomma. Behövs inte så mycket för att glädjas.

Nähä dags att varva ner och ladda för en ny arbetsvecka.

/Familjen Persson

3 reaktioner till “Bara en helg till advent

  1. Kan en få bli ve recept på picklade morötter? Ätit hysteriskt goda i det stora landet i öster för mååånga år sedan men aldrig lyckats få till det här hemma. Nu bor vi ju i Sveriges trädgård, så….😄

    Gillad av 1 person

    1. Klar du kan få. Kanske inte kan möta mig med de från det stora landet i öster så receptet är enkelt. Hyvla skakade morötter och koka ihop 1/2 dl socker, 1/2 dl ättika 12% och 2 dl vatten. Använd dessa proportioner om du behöver göra en större sats med lag. Låt svalna och häll sedan över morötterna, på med lock och ställt svalt eller i kylskåp 👌. Går alla gånger att lägga i smaksättning om man önskar. Ingefära eller pepparrot, chili, lök ja vad man nu vill ha. Jag har bara gjort som naturella 😊

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: