A-traktor och advent

God morgon.

En vecka har gått sedan sist. Förra veckan inleddes med mycket frustration hos Johan då han bara skulle fixa det sista på Olles a-traktor inför registreringsbesiktningen på måndags eftermiddagen. När han puttrade in till Karlskrona var han inte helt säker på att han löst det som behövde vara löst. Tack och lov visade sig att allt var som det skulle och bilen gick igen. Vilken lättnad och vilken lycka att få ringa Olle och säga att bilen är körklar. Jag hämtade upp honom efter skolan och körde och mötte Johan som hunnit till Tving. Olle fick nu köra sin bil själv och Johan åkte med honom resten av vägen hem. (Kan, bara för informationens skull, tala om att det tar en och en halv timme mellan Ronneby och Karlskrona i 30 km i timmen genom ”skogen”) Perfekt och ”övningsköra” lite och han fick även ta mig på en tur på kvällen. Sedan var det av på egen hand i tisdags. Lycklig och nöjd kille.

Johan har varit ute på jobb hos kund i stort sett hela veckan och jag har nu bytt hyresfastighet men startat upp ett nästintill likadant projekt som på förra. Laga och måla källar-väggar och lägga klinker i tvättstugan. Tre golv som ska läggas, ett klart bortsett från fogningen. Bara att fortsätta där denna veckan.

Jag och Annie har också dragit med oss våra män och spela padel. De verkar fått mersmak så ny tid är bokad. Var så roligt och det gick riktigt bra. Känns som både Annie och jag behöver lite tid tillsammans med våra karlar som inte handlar om jobb, barn och vardag. Det känns som vår plan funkade. Mycket välbehövligt.

För övrigt har här fixat och donats inför advent.

Fåren och stallen har med fått lite adventsljus.

I helgen har Olle gjort en omgång kol. Johan har röjt lite i skogen både här hemma och uppe i Silpinge. Jag har test-sprutat lite tall-och granplantor med ett nytt medel som ska tåla lite fukt vid själv ”på-sprutandet”. Hoppas det fungerar och att inte rådjuren och älgarna käkar upp dom i vinter.

Jag har gjort en ny omgång med müsli och denna gång med en lite touch av jul i form av kanel.

Hur har ni andra haft det?? Har ni fått lite adventsfint?

Vi försöker göra huset lite extra julmysigt i år då det på många andra sätt blir en annorlunda jul. I år är egentligen vår stor-jul. Det innebär att alla mina syskon med barn och barnbarn kommer till pappa och firar jul. En härlig dag med mycket samtal, stoj och stim. God mat och glada barn. Ja det blir ju inte så i år utan vi får dela upp oss. Känns konstigt och väldigt tråkigt, men nu är den nya planen lagd och vi ska göra allt vi kan för att göra denna julen så bra det bara går. Hur blir jul för er?

Ny kallar jobbet så kaffet ska drickas upp och sedan bär det av mot Bräkne-Hoby. Ha en bra vecka.

/Familjen Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: