Födelsedag…40 år!

Oj så har man passerat 40 års-strecket. Hur hände det? Jag är lillasyster med råge…11 år efter min närmsta syster och 17 år till äldsta brorsan. Jag har med andra ord alltid verkligen varit minstingen. Börjar kännas svårt att ses sig som så ”liten” längre. Med åren har jag närmat mig mina syskon i det avseendet att vi är mer, om än inte helt, på samma plan i livet. Och även om mina syskon till viss del nog fortfarande ser mig som den där lilla lillasystern så börjar det nog, precis som för mig, gå upp att jag inte är så liten längre utan lika vuxna som dom. De vinner med hästlängder i livserfarenhet med tanke på åldersskillnaden, men det är till min fördel. Jag har tre fantastiska och kloka syskon att bolla saker med och få tips och råd. Jag är otroligt lyckligt lottad över min familj. Både den jag själv skapat och den jag växt upp i. Vi står varandra nära och vi har alltid varandra. En styrka och en oerhörd trygghet.

Hur firades då dagen? Jo jag blev väckt med frukost på sängen. Rosor, en bok och massa kärlek. Tanken är att när tiderna tillåter göra en ny bilsemester i någon del av Europa och det är min 40-årspresent. Något att se framemot och något att skapa minnen tillsammans med familjen.

Dagen fortsatte med ett par timmar jobb innan både Johan och jag tog ledigt. Åkte in till stan där ett möte skulle avhandlas på eftermiddagen så vi passade på och äta lunch innan. En lyx vi i stort sett aldrig unnar oss annars. Jag och Axel åkte till hans ridlektion och där mötte farmor/svärmor upp utanför för att överlämna en blomma, en liten present och så hade hon bakat mandelmusslor. Hon har ju redan firat mig, men en extra bonus. När vi kom hem hade Olle och Johan ordnat och fixat och lagat mat. Pappa kom också. De bjöd första på bubbel och ost, kex och parmaskinka följt av en planka. Lyxigt och gott. Ann hade varit nere med presenter och blommor från syskonen, syskonbarn och pappa. Ann hade skrivit ihop en så fin text på rim. Det värmde hjärtat och berörde verkligen. Vilka fina människor jag har runtomkring mig. Helen, min underbara granne, kom också över och överraskade med blommor och present. Jag kunde inte haft en bättre dag med tanke på att någon stor middagsbjudning inte är möjlig att genomför just nu även om det hade varit det mest önskvärda från min sida. Fått bjuda och samla våra föräldrar och mina syskon, men det får vänta. Ett vår- eller ett sommarkalas kanske. Jag är inte någon stor kalastjej så det känns verkligen helt okej med hur denna dag har firats. På söndag ska vi har julgranshuggning och då får jag träffa merparten av mina syskon så det är ju alltid en liten kompensation. Ja då återstår bara för mig som 40 år och 1 dag, att ta mig an de förhoppningsvis 40 kommande år med huvudet högt och kanske en lite större känsla av ”vara mer vuxen” än ”liten”. Mentalt är dock 40 bara en siffra och i mitt huvud är jag bara 30….en liten eftersläpning på 10 år. Det är bara spegeln som avslöjar mig när man råkar springa förbi en sådan.

Tusentack till alla som uppmärksammat min födelsedag. Det gjorde min dag. Med tanke på rådande situation är det inte helt fel med dagens teknik, mobiler med sms och sociala medier. Tack vare det har jag både blivit otroligt firad och grattad och det har också bidragit till att dagen verkligen har känts som en riktig födelsedag trots allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: