Jul i Kölja

Så var julen firad.

Hoppas alla haft en fin jul. Vi har haft en bra jul om än inte riktigt som vanligt, som ni redan vet. Vi skulle haft stor-jul med alla mina syskon med familjer. För vår del blev det en jul med min pappa med undantag från en kort träff utomhus med alla syskonen för att dricka lite glögg och önska varandra god jul. Blev riktigt lyckat och fyllde verkligen sin roll i att skapa känsla av att vi åtminstone setts på julafton. Solen tittade dessutom fram, hjälpte upp det med. Vi försökte hålla i traditionen så gott vi kunde. Jultidningar , julfrukost, julkalendern, Lutfisk till lunch, fika till Kalles, julklappsutdelning och sen julbord. Den stora skillnaden i år var att vi firade kvällen nere hos oss. Det var mysigt att få duka upp och skapa julkänslan här hemma. Vi hade en riktigt mysig kväll med mycket samtal och god mat. Jag tror alla inklusive min pappa, som blev snuvade på att det stora julfirandet hos sig, var riktigt nöjda.

Juldagen startade lugnt och skönt. På eftermiddagen blev det utomhus-firande hos svärmor/mamma/farmor Kerstin och Hasse med Johans systrar och deras familjer. Kerstin hade gjort sitt växthus så fint.

Annandagen samlade vi ihop mina syskon med familjer för att ses lite mer ordentligt nu när alla är samlade i Blekinge. Jag har ju en syster i Stockholm och likaså en systerdotter och de va nere över julen. Vi tände brasa och grillar och hängde vid vår damm hela eftermiddagen. Så mysigt att få träffas och prata. Med lite kreativa lösningar så gick ju det med trots rådande situation. Många sittplatser och flera brasor/grillar så vi kunde hålla lite avstånd men ändå umgås.

Söndagen blev en latmasks-dag. Gjorde i stort sett ingenting. Pusslade lite på ett stort pussel barnen gett mig i julklapp, tittade på film, moffade i mig julgodis och åt upp sista resterna av julmaten.

Mellandagarna har vi fått jobba lite. Måste ha koll på allt inför årsskiftet vad det gäller bokföringen och sedan lite att styra upp på gården och fastigheterna.

Nu laddar vi för nyårsafton. Ett nytt år med förhoppningsvis lite positivare läge i samhället, i alla fall framåt sommaren. Hoppas kan man ju alltid. Vi hoppas som varje år att det nya året ska komma med nya möjligheter, som det ofta också gör även om man inte alltid vet vilka. Varje år brukar också bjuda på sina motgångar och vi hoppas att vi ska kunna ta dom med samma kraft som vanligt. Vi väljer att fokusera på möjligheterna, motgångarna får man bara ta på köpet.

Har ni några tankar kring ett nytt år? Blir ni peppade av att starta ett nytt år? Göra något nytt? Eller förändra något? Reflektera över det gångna året och ta med det som var bra in i det nya och kanske förändra det som var mindre bra?

Vi försöker göra en summering och just ta med det som var bra och förändra det som fungerade mindre bra. Vi kommer få lite nya möjligheter som vi ska få kläm på och ta reda på hur vi ska förvalta på bästa sätt så det nya året för oss känns spännande.

Hoppas nu ni har haft en bra jul och är laddade inför nyårsafton. Ta hand om varandra så hörs vi på det nya året.

/Familjen Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: