Vardagen tillbaka

Så var det vanlig vardag igen. Eller ja vanlig för oss vuxna i familjen, men barnen som går på högstadiet inleder terminen med distansundervisning. De fixar det bra, men vill helst, tro det eller ej, vara i skolan. Gissar på att kompisarna är en stor anledning. Detta jullov har inte varit så socialt av uppenbara anledningar och nu längtade de tillbaka till skolan och kompisarna. De få tålmodigt vänta lite till. Hoppas, hoppas, hoppas att vi snart kan våga träffas lite mer igen, men lite uthållighet till är nog att vänta.

Jag känner mig hyfsat uppladdad och taggad för det nya året. Hur är det för er?

Vi har summerat föregående år och satt upp nya mål för kommande år. Vi ska ta med oss att försöka hålla i det positiva och skaka av oss det negativa så fort vi kan och ha tagit lärdom eller gjort behövlig reflektion av det. Vi kan ibland fastna i det negativa och känns oss lite tyngda. Ingen vi gjorde för två, tre år sedan, men livet naggar en ibland och man följer en sämre våg/trend. Detta året ska vi vända den igen och tillbaka till vår positiva anda och lite stolliga sinne. Går så mycket lättare då. Vi är redan satta på prov med att saker inte riktigt går som man tänkt eller vill, MEN nu ska vi ta tag i det konstruktivt och med kraft istället för att sjunka ihop med böjd rygg och blicken i golvet.

Johan håller på att jobba sig igenom sin lista med lite små surdegar som inte hann bli gjorda innan jul och jag har fortsatt projektet ”källare”. Klinkar det sista golvet nu och provar en ny väggputs som förhoppningvis ska göra så att jag slipper ett moment. Vi får väl se om det funkar.

Hemma håller julen sakta men säkert på att plockas ner och i helgen gjorde Johan och Axel kroppkakor. Lyx!

Vi tar också hunnit med en arbetsdag i skogen med röjning och så klart grillade vi lunchen ute i skogen.

Ha en bra vecka så hörs vi snart igen.

/Familjen Persson

2 reaktioner till “Vardagen tillbaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: