Första månaden på året går mot sitt slut.

Jag kämpar på igenom denna tröga januari-månad. Lite lättare i sinnet när solen skiner igenom molnen vilket den gjort några dagar. Det återvändande ljuset börjar märkas om än bara lite.

Livet rullar på hur som helst och nu är jag klar i källaren i ett av våra hyreshus i Bräkne-Hoby. Startat denna veckan med att bocka av lite småsaker som måste bli gjort men som skjutits på då det är lättare att ta sig an det med handgripliga och fysiska.

Julen är nu också helt utstädad vilket är ett tecken på en ny tid på året. Barnen sköter skolan fortsatt genom distansstudier, men Axel är ikväll åter välkommen till ridningen som drar igång igen.

Jag har beställt fröer som ska sås inför kommande säsongen och det kryper på mig en liten känsla av lycka och en uns energi. Ska försöka fortsätta på det spåret nu. Bättre tider ligger framför mig och oss nu.

Axel började klippa får i helgen. Han är vass på det. Fåren blir så fina och när lammen kommer hittar dom lätt in under till spenarna utan ull i vägen. Vera har anammat min lite slöa fas och vilar sig i form förutom när hon hjälpte Olle på sin hemkunskapslektion med tvätten. Fåglarna har fått ett nytt ”hus” med mat. Jag har testat att använda ullen från klippningen och lagt på blåbärstry-plantorna som rådjuren älskar att beta av. Hoppas de ska låta bli dom nu. Provade också att göra en variant av fläskpannkaka som blev supergod. Förutom bacon åkte svartkål,purjolök och rivna morötter i. Kan varmt rekommenderas. Blir lite matigare och smakrikare.

Ha nu en vecka så hörs vi snart igen.

/Familjen Persson

3 reaktioner till “Första månaden på året går mot sitt slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: