Nya utmaningar och nya möjligheter

Hej på er

Varit lite tyst från mig men det har varit fullt ös och dessutom lite att rodda i och processa både fysiskt och mentalt.

Förra torsdagen var en speciell dag då min pappa genomförde ett generationsskifte. Det innebär för mig och Johan att vi nu övertagit en del av pappas gård. En stor dag för oss alla, mig, Johan, mina syskon, våra familjer och pappa. Den kommer också med känslor av alla slag. Allvar, ansvar, glädje och kärlek.

Jag är uppväxt på denna gård med djur, jord och skog. Hela min barndom med mamma, pappa och syskon har utspelats där. Min pappa har bott på gården sedan han var fem år. Hans pappa, farfar, hade först en gård nere i bykärnan och efter ett antal år fick han möjligheten att köpa den här gården som var större och familjen flyttade dit. De la sin tid och engagemang på att driva och utveckla den och 1964 lämnade farfar över gården till min pappa. Pappa har drivit gården i 57 år, bott där i 78 år. För att inte glömma att min mamma följt med pappa längs med denna livsresa, men saknas oss vid denna stora händelse. Det känns så klart lite i hjärtat, men det är också helt rimligt att den väcker känslor av alla slag och öppnar upp för att stanna till och reflektera lite över livet. Välbehövligt, naturligt och sunt skulle jag säga när livet för det mesta rullar på i väldigt högt tempo.

På gården fanns från början mjölkkor, arbetshästar, grisar och andra tillhörande gårdsdjur som senare inriktades helt på grisar tillsammans med hobbyhästar. Pappa har alltid hållt hästarna varmt om hjärtat och idag är det hästarna som är kvar. Från ridhästar till travhästar.

Det är en otrolig glädje över att vi alla hade möjlighet att vara en del av detta och det kunde genomföras på ett fantastiskt sätt och med en hållbar och bra lösning för oss alla. Än en gång bevisas vår styrka som familj. Vi är så otroligt lyckligt lottade i livet och att vi har varandra.

Den stora glädjen är att pappa nu kan vara en del av vad detta generationsskiftet innebär för oss, hans barn och familjer, och vad det ger oss för möjligheter framöver. Detta firades så klart lite i den lilla skala vi kunde under rådande situation. Lite bubbel och plockmat tillsammans med pappa. Det stora firandet med alla syskonen och familjer få vi ta när pandemin och restriktionerna lättat. Den som spar han har!

Nu möter vi en ”ny” framtid med nya möjligheter och utmaningar. Så spännande, inspirerande och roligt.

/Familjen Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: