Helg på ingång

God eftermiddag på er.

Helg i antågande. I alla fall för oss som jobbar främst veckodagar.

Vad har ni på gång?

Axel ska ringvälta vallarna i Silpinge. Jag ska grejar vidare med plantor, mitt stora odlingsland som måste bli klart nu och kanske lite fix inför växthuset. På tråk-kontot lär huset behöva städas och tvätten tvättas. Olle ska fortsätta och göra sitt rum klart, en sängram ska exempelvis göras, sättas fast och målas. Johan lott kommer bli att just bli indragen i alla våra andras projekt. Lyckliga honom, hihi. Han kommer säkert också att rasta röjsågen. Det är avkoppling för honom.

Denna veckan har ägnats åt att röja beten inför sommaren och att sätta panel på ett av hyreshusen vi har. En runda i skogen har också tagits med vår skogsinspektör. Vi har haft en del barkborrar på besök så det blir till att avverka ett par mindre områden och hoppas det lugnar ner sig lite. Jag vet att det är gör mycket att hoppas på men samtidigt är också hoppet det sista som överger oss så vi kör på det. Veckan inleddes med fantastiskt vårväder med klarblå himmel och fågelkvitter. Lite bistrare eller framför allt blåsigare nu de sista dagarna.

På kvällarna har det rullat på som vanligt, Axel har ridit. Jag håller på och pysslar med mina plantor. Planterar om och jag har förresten fått mina dahliaknölar i veckan. De satte jag i lite jord i påsar igår. Fick tips om detta med påsar och på så sätt kan man enkelt se så knölarna mår bra och tar sig. Ska bli så spännande. Första året med dahlior för mig. Vi får väl se hur det går. Jag har förstått det som att vinterförvaringen är det kluriga inte att ha dom ute i trädgården på sommaren. Så tips tar tacksamt emot sen när det är dags att gräva upp dom inför vintern.

Gurka har vi också börjat få på plantorna. Inte riktigt som tänkt. Jag va lite för snabb med att så fröna. De skulle egentligt hunnit ut i växthuset….som vi inte satt upp än men håller på med grundarbetet.

Jag måste ju skryta lite med mina barn. Vera har en sträv päls som man rycker för att hålla i ordning. Detta gör vi ungefär två gånger om året. Vera tycker det är okej så länge man är ”uppe” på kroppen, men ansikte, ben, rumpa, mage och svans är känsligt. Så kort och gott en blandad upplevelse. Olle tog i alla fall tag i detta vårprojekt för säkert tre, fyra veckor sedan. Han började med ansiktet. För två veckor sedan fortsatte jag med halsen och förra helgen tog jag ryggen. Axel har nu tagit vid och har precis avslutat alla de där känsliga områdena, utom ansiktet som Olle tog, som jag undvek. En eloge till Axel för det, att ha tagit hand om ett jobbet, men också en eloge till Olle som tog tag i det och påbörjade så det blev gjort.

Vi har nu temporärt en valp i huset. Så småningom förvandlas valpen till den vanliga raggsockan och sen börjar det om.

Likaså som med arbetsveckor och helg skulle jag säga. Måndagen kommer och ”förvandlas” snabbt till fredag och fredagkväll ”förvandlas” snabbt till söndagkväll.

Vi på Skogsliljans Gård önskar nu er en riktigt trevlig helg.

/Familjen Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: