Om

Jag och min man, Johan, bor på en liten gård i Blekinge med våra två tonårssöner, Olle och Axel. Vi är egna företagare och driver Skogsliljans Fastigheter där vår huvudsakliga sysselsättning är att förvalta och utveckla hyresfastigheter och detta gör vi än så länge i liten skala, men visionerna är stora. Johan började sitt företagarliv med att starta en byggfirma 2005 som han arbetar mycket begränsat med idag då fastigheterna tagit över och det är där det stora intresset ligger. Snickeriet för man på köpet. Vi driver nu också vår lilla gård under namnet Skogsliljans Gård där det ingår djur som får, kor, höns, kalkoner och senaste tillskottet bin. Vi sköter också om lite skog. Våra söner sliter på i skolan och på fritiden tränar Olle parkour och är tekniskt intresserad och tack vare det min/vår stora hjälp med att kunna förverkliga den bloggen bland annat. Axel simmar, rider och spelar fiol. Både trivs med livet på landet och gillar att vara ute skog och natur. Axel har också ett stort djurintresse, speciellt kor och bin.

Vår egna bakgrund är att Johan växte upp i villa i lantlig miljö och som vuxen följde sin pappas spår och blev snickare och sedan vidare egen företagare inom snickeri. Han har ett otroligt driv och det är alltid spännande att hänga med på hans upptåg om än något utmattande ibland. Jag å andra sidan är född och uppvuxen på en gård och varit hästtjej. Jag har arbetat med allt från kassa/kundtjänst på bank till projektarbete inom ett par EU-projekt. Jag gillar kort och gott förändring med jämna mellanrum och lära mig nya saker. Vi träffades för över 20 år sedan och sedan dess tagit oss fram genom livet med en del galenskaper och en massa envishet och jagat att motbevisa att ”något inte skulle gå”.

Ni som väljer att följa oss kommer att lära känna oss mer sakta men säkert genom våra blogginlägg. Jag/vi är nybörjare så har lite tålamod med oss tills vi fått kläm på allt, men hoppas ni är sugna på att hänga med oss i vårt spretiga liv på landet. Innehållet i bloggen kommer växla lite mellan årstider och olika aktuella projekt, men stommen kommer vara gården med trädgårdsodling, djur och skog samt vårt företagsliv med renoveringar av fastigheter och annat som dyker upp som kan vara intressant att få en glimt av.


%d bloggare gillar detta: