Blogg

Välkommen till bloggen

Följa oss och få våra inlägg direkt när de publiceras, fyll i mail-adress nedan.

Genvägar

Fredag igen. Kontorsdag och lite annat fix för min del. Denna veckan har arbetet fortsatt i källaren, snart är all målning klar. Golven i tvättstugorna är slipade och nästa vecka är det dags att lägga klinker. Privat har det som vanligt ägnats åt körning av barnen, få middagar på bordet och sköta om allt detFortsätt läsa ”Genvägar”

Avkoppling…och svartkål

Hej på er! Helgen är i full gång efter en arbetsvecka med bland annat fortsatt renovering av källaren i ett av våra hyreshus, kontorsarbete och styrelsemöte med Ronneby Fastighetsägargrupp. Dessa möten och det som det ger att träffa likasinnade företagsmänniskor sätter guldkant på tillvaron som egen företagare. Få vara med och delta i arbetet somFortsätt läsa ”Avkoppling…och svartkål”

Kakkalas

Jaha vad har då hänt sedan sist. Mest det vanliga, men i helgen var vi på dop för Oliver. Johans lillasysters son. En sådan go kille, en riktig liten solstråle som skötte sig exemplariskt i kyrkan. Vilket kakkalas vi sedan blev bjudna på. Emma hade bakat i massor, en riktig buffé av kakor, tårtor ochFortsätt läsa ”Kakkalas”

Vilken härlig lördag

Ny vecka och en härlig helg bakom oss. Vi börjar dock med lite tråkigheter och det är att i fredags kom barnen hem efter skolan och vi blev meddelade att ett utbrott av Corona inträffat på skolan då 6 st är bekräftade smittade. Troligtvis i lärarkåren främst då det va en tredjedel av lärarna somFortsätt läsa ”Vilken härlig lördag”

Höst

Hösten är här med den twisten att det i alla fall här hos oss är sommartemperaturer på eftermiddagarna. Magiska landskap när man kliver upp på morgonen och kvällarna bjuder på liknande landskap. Höstdimma och lite fuktig luft. Höstfärger på träden. Måste ju bara dela med mig av några bilder. Det börjar närma sig helg. VeckanFortsätt läsa ”Höst”

Roadtrip

Oj vad tiden går. En hel vecka har gått. Den har bestått av arbete och åter arbete som för de flesta av oss måndag till fredag. Det som stack ut denna veckan var en liten roadtrip som Johan och jag gjorde i torsdags eftermiddag och kväll. Olle letar bil att bygga om till a-traktor. HanFortsätt läsa ”Roadtrip”

Ingen vilohelg

Hej på er. Förra helgen gick i vilans tecken. Det gjorde inte denna. Produktivt sammanfattar nog denna helgen. Den senaste tiden har präglats av att ta hand om alla grönsaker. I helgen planterade jag ut lite perenna växter i trädgården som jag haft i krukor på altanen. Jag lyxade också till det med en nyFortsätt läsa ”Ingen vilohelg”

Vilohelg

Som vanligt hade jag tänkt ut en massa jag skulle göra under helgen. Fritid då ju och möjlighet att grotta ner sig i det man helst vill göra men inte hinner med i vardagen. I mitt fall skulle odlingarna få sig en upprensning och tillfixning. MEN kroppen sa ifrån, den sa NEJ när jag vaknadeFortsätt läsa ”Vilohelg”

Dop och kräftskiva

Helgen har gått och veckan är igång. Helgen bestod av roligheter med start i lördags med ett dop. Vi blev ärade i börja på sommaren med frågan om att bli lilla Alice faddrar. Känner mig väldigt priviligerad och att vi har fått ett stort förtroende. Alice är våra nära och kära grannars dotter nummer två.Fortsätt läsa ”Dop och kräftskiva”

Ekorrhjul

En helg har nu passerat och arbetsveckan har dragit igång. Denna helgen var vi helt lediga, välbehövligt för att hinna ladda om för nya roligheter framöver. Olle hängde med sina kompisar i helgen och Axel tog med sig en kompis när vi drog på fisketur och lite avkoppling. Blev ju en fin sommarkväll i lördags.Fortsätt läsa ”Ekorrhjul”

Så kom sommarvärmen

I fredags fiskade vi kräftor. Lite halvbra utdelning men efter en flytt av burar löste sig antalet i lördags så ikväll vankas det kräftskiva. I lördags var det äntligen dags att fira Johans mammas man som fyllde 70 i våras. Vi skulle firat honom på Korrö då, men med tanke på Corona och osäkerheten kringFortsätt läsa ”Så kom sommarvärmen”

Fredagskänsla igen

Frukostrast sista arbetsdagen denna första arbetsveckan efter semestern. Veckan bara försvann. Lyxen är att idag början nu fredagskänslan infinna sig. Den har man varit utan några veckor nu även om jag själv tyckte jag gjorde det smarta draget att jobba förra fredagen för att just få känna den känslan. Jag har haft fullt upp medFortsätt läsa ”Fredagskänsla igen”

Semestern slut….

Jaha då har semestern lidit mot sitt slut….nästan i alla fall. Vädret har ju minst sagt varit lite ostadigt så vi har lagt en del dagar på att jobba, jobba lite mer och ordentligt än vad vi normalt sätt gör under semestern. Detta ger oss utrymme att kunna ta någon dag till lite spontant omFortsätt läsa ”Semestern slut….”

Röda vinbär….

Hej på er. Jag har röda vinbär i mängder och tänkte i detta inlägg tipsa lite om vad jag har gjort med dessa. Vi får så otroligt mycket och jag har själv lite svårt att veta vad jag ska göra med allt. Prio ett för oss är att koka gelé då vi konsumera ganska mycketFortsätt läsa ”Röda vinbär….”

Kalmar

Ytterligare en semestervecka har gått. Jag satte mig med lite kontorsarbete i morse för det va lugnt och stilla i huset eftersom jag vaknade tidigt. När jag var klar vaknade Johan och jag tänkte precis sätta mig och skriva det här blogginlägget…..helt plötsligt tjoade Johan att en av förra årets kalvar hade rymt så detFortsätt läsa ”Kalmar”

Dagarna flyter iväg

Vad händer i Kölja. Ja här flyter semestern på. En härlig mix av lite vardagsfix här hemma, lite jobb och massa härligt häng med nära och kära. Ja lite klassiskt ”semester-groll” blir det också när vi under en förmiddag eller eftermiddag inte riktigt synkar, men det tillhör så det får man ta sig över ochFortsätt läsa ”Dagarna flyter iväg”

Semestern är här

Så var det sista vanliga arbetsdagen innan semestern. Ska bli skönt att få byta fokus några veckor. Inte tänka på allt som behöver göras i företagen utan istället få tänka på allt som ”måste” göras privat….som att vila upp sig, ta en sovmorgon, umgås med nära och kära även om det få ske med liteFortsätt läsa ”Semestern är här”

Blommornas tid

Gått en hel vecka sen förra inlägget. Allt har bara rullat på och det är mest det vanliga vardagslivet som fortskridit. Däremot blommar det lite överallt nu. Det är så härligt och vi har även kunnat äta av våra egenodlade grönsaker och nypotatis. Till och med rödlöken har vi fått provsmaka då två hotade attFortsätt läsa ”Blommornas tid”

Midsommarfirande och vila

Midsommarhelgen har nu kommit och gått och lite vardag kvar innan semestern är här hos oss. Midsommarafton var en skön och härlig dag med våra helt underbara grannar och deras två flickor och flickornas kusin Elin. God mat och dryck och vädret (efter regn,åska och blixtnedslag) tillät altanhäng hela dagen ända fram till vi brötFortsätt läsa ”Midsommarfirande och vila”

Midsommarveckan

Midsommarafton på fredag. Sommarlovet har smugit igång. En del av er där ute närmare er semester. Nu är sommaren igång. Denna veckan innebär alltid för oss, en massa trädgårdsarbete på våra fastigheter, främst gräsklippning för att det ska bli midsommarfint för våra hyresgäster. Så bilen har släpet med klipparen påkopplat denna veckan och röjsågen redoFortsätt läsa ”Midsommarveckan”

Skolavslutningstider

Så var vi framme vid skolavslutningen…igen. Olle slutade åtta idag. Han hade turen….eller egentligen är det jag som hade turen och lyxen att jobba hemma idag och kunde fira in sommarlovet med Olle när han kom hem genom en mumsig fika på altanen. Blev blåbärs- och rabarberpaj dagen till ära. Och kaffet få jag inteFortsätt läsa ”Skolavslutningstider”

”Väntetid”

Inget är som väntans tider….i detta fall sitter jag i Karlshamn simhall och väntar medan Axel simtränar. Utmärkt tillfälle att skriva ett litet inlägg om helgen. Inte direkt varit utomhus-vänligt väder i helgen , men det gäller att passa på mellan skurarna då regnet gör gott i odlingarna och tillfälle att peta ner några frönFortsätt läsa ””Väntetid””

Passa-på-väder

Avslutade arbetsveckan i fredags med att påbörja ett målarprojekt av en gavel på ett av våra hyreshus. Nästa vecka och några till framöver är räddade. Har varit minst sagt växlande väder och lite småruggigt i helgen, men vi har passat på och greja ute när solen lyst igenom. Igår blev det en riktigt härlig stundFortsätt läsa ”Passa-på-väder”

Rik på Dexterkött

Nu har vi fyllt frysen med lyxigt hängmörat kött från våra ungtjurar. Vi känner oss rika, rika på fint egenproducerat kött. Vi hoppas också på att de som köpt köttlådor av oss känner sig lite rika på detta fina och sjysst producerat nötkött som vi. Våra fina djur som levt ett gott liv hos oss.Fortsätt läsa ”Rik på Dexterkött”

Konfirmationsdags!

God morgon. Inte hunnit med bloggen som jag tänkt i helgen. Precis som arbetsveckan var intensiv, så var helgen intensiv, men så värt det. Anledningen var att vår äldste son Olle konfirmerades igår. Eftersom veckan varit intensiv så var hus,hem och gård i ett enda stort kaos i fredags. Lite panik inför stundande firanden ävenFortsätt läsa ”Konfirmationsdags!”

Vilken intensiv vecka

Helt slut efter en maxad vecka från tidig morgon till sen kväll, men vad mycket vi fått gjort. Det har tvättats och skrapats och målats på ett gammalt garage till en av våra hyresfastigheter. Planterats gula hallonskott/miniplantor som jag så tacksamt fått ordnat till mig. Hoppas de tar sig. Jag upptäckte att en av våraFortsätt läsa ”Vilken intensiv vecka”

Helgen till ända

Då har första helgen i Maj gått. Här har det rullat på mest som vanligt. Lördagen startades i vanlig ordning med Axels ridlektion. Han red en häst som heter Redina och för andra gången(i alla fall när det är mening att han ska galoppera) fick han galoppera, vilket han tycker är superkul. Här hemma harFortsätt läsa ”Helgen till ända”

Vera

Vi har en hund som heter Vera och en självklar familjemedlem hemma hos oss. Prinsessan på ärten helt enkelt. Hon är en snart 4-årig Borderterrier-tik. Pigg och glad tjej, men också en riktig livsnjutare. Till mannens förtret följer hon mig i hasorna och är inte lika intresserad av att följa med honom på upptåg, förutomFortsätt läsa ”Vera”

Valborg

Så var det Valborg. Denna veckan har bestått av en massa fix, trix och arbete som vanligt. Vi började den i måndagen med att köra tjurar till slakt. Kanske låter lagom roligt, men det är en del av att ha djur så som vi har det i alla fall. Vi ser det som en lyxFortsätt läsa ”Valborg”

Full fart

Här händer det grejer, nu har vi lagt upp en sida om vår gården och även en om den försäljningar vi emellanåt kommer att kunna erbjuda av köttlådor med mera. Just nu finns köttlådor att boka med nötkött från våra Dexterkor. Så gå in och ta en titt i menyn och klicka runt och seFortsätt läsa ”Full fart”

Uppstart för helg

Då var helgen igång. Har varit en fantastisk vecka vädermässigt, sol och varmt. Jag har dock hållt mig hemma denna veckan då jag vaknade med en liten feber, om än väldigt låg, i måndags morse. Den höll i sig fram till torsdag tillsammans med lite täppt bihåla och i dessa tider får man sköta omFortsätt läsa ”Uppstart för helg”

Sparris!!!…..och bin

Jag är helt galet glad och det kräver ett blogginlägg. Och varför då? Vad har hänt? Jo för den första sparrisen har tittat upp och det är ju helt fantastiskt! Vet inte varför just detta ger mig en sån stor lyckokänsla, men det är något visst med sparris förutom att den är smaskig att äta.Fortsätt läsa ”Sparris!!!…..och bin”

Smygstart

Helgen har gått och jag har fyllt på alla odlingslådorna med jord och smygstartat odlingarna med att sätta rödlöken och så in lite sallad mellan raderna, en fiberduk är spänd över för att det ska hålla värmen och skydda mot frost. Jag hoppas på så vis få fram lite sallad ”snabbt”. Jag har också sattFortsätt läsa ”Smygstart”

Axel

Axel, min yngsta son som är 13 år, har ett brinnande intresse för djur, natur och lantbruk, har idag fått åka upp och hjälpa min pappa med att ringvälta vallarna. Lycka då han älskar att köra traktorn och idag med en ringvält bakom. Äntligen få gör nytta på riktigt. Det var så jag med börjadeFortsätt läsa ”Axel”

Bin

Så har då första bikupan med bin anlänt till gården så nu är vi också biodlare med egen bigård. Johan och Axel går på biodlarkurs som bekant och de fick nys om en biodlare som skulle sälja sina kupor då hon blivit allergisk. Två kupor med samhällen tingades, tyvärr hade  det ena samhället inte överlevtFortsätt läsa ”Bin”

Odlingslådor

Johan kom på en bra idé för att skapa struktur och kanske göra trädgårdslandet mer lättskött och det var att bygg egna odlingslådor som vi kan sätta på rad för att få en överskådlig indelning. Vi använde 4,20 långa brädor som också är längden på odlingslådorna och sedan kapade vi till kortsidor på 1,25 ungefär.Fortsätt läsa ”Odlingslådor”

Hej igen!

Då var Skogliljans Blogg igång. Jag börjar med att ta er tillbaka till februari, mars 2020 då vi var i full fart med att totalrenovera en lägenhet i en fastighet vi har i Bräkne-Hoby. Det är en tvåa i ett hus med fyra lägenheter. Huset är från början byggt 1930 som epidemisjukhus och sedan använtsFortsätt läsa ”Hej igen!”

Äntligen

Hej! Äntligen är min och min familjs blogg uppstartad! Mitt namn är Marie och jag och min familj har nu startat upp den här bloggen för att dela med oss av vårt lite spretiga liv på landet. Vi bor på en liten gård där vi har får, kor, hönor, kalkoner, en katt och en hund.Fortsätt läsa ”Äntligen”


Följ min blogg

Få nytt innehåll direkt till din inkorg.

Här nedan finnar ni våra projekt och tips och hur vi gjorde dom.

%d bloggare gillar detta: