Skogsliljans Gård

Välkommen till Skogsliljans Gård.

Vi är familjen Persson och består av mig, Marie, min man Johan och våra två tonårssöner, Olle och Axel. Vi bor på en liten gård mitt i Blekinge där vi har lite djur. Det är kor, får, höns, kalkoner, vaktlar, bin, hund och katt. Vi har i år utökat med lite trädgårdsodling, främst grönsaker, och bina är det senaste tillskottet i vår djursamling. Vi hoppas på mycket honung och förhoppningsvis ett överskott vi kan sälja. Vi sköter också om lite skog, vilket är riktigt välgörande för kropp och själ samt har en mindre sågpark där vi sågar brädor och legoklyver virke.

Våra kor är en mindre köttrastyp som heter Dexter. Fåren är en korsning av främst köttras, men också lite finull. Våra djur går ute på bete så stor del av året det är möjligt för ett så härligt djurliv som möjligt med naturligt foder. De håller markerna öppna och fina. Vi har upptäckt att Dexterkorna är ett strå vassare på att beta, de är riktiga naturvårdare och dessutom betydligt lättare att hålla innanför staket än fåren. Ett starkt plus till Dexterkorna. Vintertid har våra Dexterkor tillgång till en liggdel/skydd, men har möjlighet att gå fritt ute i vår stora vinterhage så mycket de vill. Ungdjuren är däremot installade vintertid då de behöver skiljas av från de andra och likaså fåren. I år blir första gången vi kommer få kött av dexterkorna och vi har för avsikt att sälja kött. Vår lammuppfödning, om än i liten skala, generera också lite kött som vi säljer. Hönsen är av en härlig mix av exempelvis raserna Cream Legbar, Isbar och Maran. Hönorna är renrasiga men de ägg vi kläcker upp i år blir en blandning förutom Cream Legbar och Isbar.

Vill man se vad vi har att erbjuda till försäljning för tillfället klicka in er på försäljning.

Vi har också en blogg där man kan läsa om våra upptåg och vårt liv på gården men också vårt liv som företagare inom fastighetsbranschen, Skogsliljans Fastigheter. Kommer att komma en sida om detta också framöver.

Här på sidan kommer det finnas information om vad som händer och när vi har produkter att sälja. Klicka på bilden över Försäljning nedan så kommer ni vidare och ser vad som finns just nu.

Försäljning

Här hittar ni vad vi har till försäljning och möjlighet att boka ett lamm eller köttlådor. Klicka på bilden.

Blogg

Vill ni veta vad som händer hos oss på Skogsliljan, läs och följ vår blogg. Klicka på bilden.

Skogsliljans Fastigheter

Här kommer ni om snar framtid att hittar information om vårt fastighetsföretag. Sidan är på gång.

Om oss

Om du vill veta mer om oss, klicka på länken nedan.

Mer om oss

Kontakta oss

skogsliljansgard@gmail.com

0733-72 11 05

%d bloggare gillar detta: