Gör egen nougat

Jag har testat göra nougat som smakar nästan som den på marknader. Mina killar tyckte den hemmagjorda va godare än den köpta så jag tar det som ett gott betyg.

Jag gjorde mina mjölkfria och använde mjölkfritt margarin och det blev jättebra.

  • 65 gram smör/margarin
  • 3 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 3,25 dl vetemjöl
  • 2 dl florsocker
  • 0,5 dl kakao

Smält ihop smöret, sockret och vattnet i en gryta och låt koka ihop 2-3 minuter. Sikta i mjölet, flocksockret och kakaon i en bunke. Häll sedan över smör/socker/vatten-blandningen i bunken och rör snabbt runt innan det stelnar. Bred sedan ut på ett bakplåtspapper i en mindre eller mellanstor ugnsform beroende på hur tjocka bitar du önskar när det är klart. Låt svalna och stelna i kylskåpet och dela sedan i, vad ni anser är, lagom stora bitar. Klart!

Tillbaka till blogg-sidan

%d bloggare gillar detta: