Hur gjorde vi vår hundmat?

Vi tog tillvara på nästan alla inälvsdetaljer från ett lamm vi slaktat samt renset efter finputsningen av styckdelajerna. Fungerar bra från andra djur också.

Kokte korngryn och blandade ungefär en 3-del färs med två 3-delar korngryn.

Vi valde att först frysa detta en stund så det gick att skära i lagom stora portionsbitar för att sedan lägga det i burkar och frysa in helt. Grunden klar!

Vi tar upp och tina bit för bit och tillsätter morotsbitar, eller andra lämpliga grönsaker, som är lättkokta för att få in även grönsaker i kosten. Jag tillsätter också lite rapsolja och ibland lyxar vi till med en äggula.

Kan vara bra att ha i åtanke att man kanske behöver tillsätta några vitaminer eller mineraler till just sin hunds behov.

Ska tillägga att vi är inga proffs på hundmat utan vi har letat och sökt tips och råd om hur man kan göra detta. Vi började leta då vi fick tips om att man kunde ta tillvara på mer av det djur man valt att slakta då man oftast inte själv är så förtjust i att äta lever och liknande. Känns väldigt bra att försöka göra något med det man annars slänger. Respekt för djuret man ändå valt att slakta för att få kött på bordet.

Tillbaka till bloggen.

Vill ni följa med oss och veta mer om vad vi hittar på och få fler uppslag och tips på saker vi provat, fyll i er mailadress nedan.

%d bloggare gillar detta: