I väntans tider

Jag och Axel rusar ut till fåren på morgonen för att kolla om det kommit lamm och det är det sista vi gör innan vi går och lägger oss också. MEN de håller på sig. De ser sprickfärdiga ut, men inga lamm i morse heller.

Det har nu varit sportlov för barnen. Inte så socialt som det brukar, men vi har fått ihop både arbetslivet och lite extra tid med barnen fast i all enkelhet. Inte gjort något speciellt mest bara hängt ihop. Olle pysslat med sin bil, högtalare ska monteras in. Axel myser runt på gården och djuren.

Skogen har fått ett besök. Städning av gårdsutrymmen. Axel har ridit både sin lektion på ridskolan, men fick också hänga på på en tur i skogen på en häst han fick låna.

Jag har fått en källartrappa och golv målat. Ja inte så intressant precis. Mest vanlig vardag och tiden rullar på som den alltid gör och en vecka till har gått. Jag hoppas däremot på att lammen snart ska komma med lite fart så vi är igång med lamningen ordentligt.

Vi har nog mest njutit av det soliga och varma vädret. Vårkänslorna kommer fram. Bina har vaknat och flyger runt och jag och Axel har monterat ihop ramen till botten på vårt nya växthus. Nu ska vi bara bestämma var det ska stå.

Semlor har också bakats och avnjutits hela veckan. Både med mandelmassa-fyllning och nutella-fyllning.

Igår kväll, när alla var färdiga med både egna projekt och det vardagliga sysslorna….vid sju-tiden närmare bestämt, lagade vi mat ihop. Blev en sen middag, men lyxig. Planka på lammytterfilé och Axels hemmagjorda bea-sås. Så gott, mätta och nöjda avslutade vi dagen med ryggläge på soffan.

/Familjen Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: