Passa-på-väder

Avslutade arbetsveckan i fredags med att påbörja ett målarprojekt av en gavel på ett av våra hyreshus. Nästa vecka och några till framöver är räddade.

Har varit minst sagt växlande väder och lite småruggigt i helgen, men vi har passat på och greja ute när solen lyst igenom.

Igår blev det en riktigt härlig stund på eftermiddagen. Min systerdotter Annie kom med sin familj och tittade på djuren och så togs fyrhjulingen och en gammal åkergräsklippare utan aggregat fram som det tuffades runt på till alla killars nöje.

Lille Frank var också så klart med och fick lukta på Vera och han var modig och lite kaxig. Vera va så snäll mot honom även om hon inte riktigt visste vad hon skulle göra med honom, hur lekar man med en liten valp? Kommer bli bra när de kan leka och busa fritt när Frank har växt till sig lite. Hjalmar provade också Veras utsiktstorn, han fick plats.

Igår kväll lagade Axel, som utlovat, revben. Blev så gott! Han kokte dom först i cirka 4 liter vatten med 2 buljongtärningar, 1 tsk salt, 2 lagerblad, 6 vitpepparkorn och 1 tsk malen ingefära. Det fick koka i cirka 1,5 timmar och låg sedan kvar i grytan med spadet tills det hade svalnat. Han blandade ihop en glace som han penslade på lite innan han grillade och också under grillningen. Han hittade ett recept på nätet, med olja, tomatpure, bbq-sås, honung, lite riven ingefära, lite chilipulver, salt, soja och peppar(valfritt vit eller svart). Blev över som vi hade till middagen. Han gjorde pommes till och medan han grillade fixade han med en sallad på den ”nya” köksön vi ställt på altanen som vi hittade i ladorna när vi städade där i fredagskväll…stått där i över tio år konstaterade Johan. Nu kom den fram och ska bli lite tillfixad.

Efter vi ätit var vi ganska trötta efter en skön dag på gården och kände att trots vädret lyckades vi passa på att ta tillvara på solglimtarna. En som blev trött efter en eftermiddag med barn och hundvalp var Vera.

En dag som bjöd på riktigt ”nöjes”-lantliv med lite fokus på barnen….i alla åldrar…. Kändes lite lyxigt då det är och har varit ganska fullspäckat schema för oss både på arbetet och hemma på gården de senaste veckorna. Blev ett skönt avbrott och jag njöt i fulla drag av mysa med Frank i famnen, gott för själen. Tid för nedvarvningen och avkoppling, en stund i ”nuet”. Tacksam för min plats i livet här på gården, med min fantastiska familj, och dess möjlighet och frihet….ja lite arbete innebär det ju också så klart. Inget är bara roligt. Jag väljer däremot nästan alltid att fokusera på det som är bra istället för det dåliga eller jobbiga. Det gör det lättare att ta sig igenom även det som inte är lika roligt.

Idag, söndag, har vi däremot fixat och donat lite mer. Jag har byggt ramverket till kålnätet som ska vara över en av odlingslådorna i sommar.

Har även byggt några ramar som jag ska spänna fiberduk över som jag lätt kan lägga på odlingslådorna och ta bort när de inte behövs. Olle har grejat med sina idéer och pluggat franska inför ett prov i veckan. Johan och Axel har pysslat om bina och sedan har Axel varit och simtränat i Karlshamn. Vi har haft en nyfiken höna som sällskap när vi har byggt och grejat idag. De är lite roliga de där hönorna och just ganska nyfikna.

Denna helgen har också bjudit på lite roliga händelser även utanför vår gård. Vi har fått en liten gosse till till släkten. En ny kusin till barnen. Alltid lika härligt och känslofyllt när det kommer en ny liten människa till världen.

Dessutom fick jag den glada nyheten att den hästen jag hade senast, som nu bor hos en härlig familj i Italien, fick ett fint litet hingstföl natten till lördag. De driver en hästgård och tar emot gäster för att rida och njuta av god mat och bara ha det bra. Dit skulle jag mer än gärna vilja åka och få träffa Georgia igen. Lyckokänsla och så glad att Helena, som har henne nu, var så gullig att skicka över bilder och meddela mig med en gång. Det värmer lite extra och hästarna jag haft ligger mig varmt om hjärtat, inte minst Georgia.

Nu får det bli lite soffhäng innan sängen kallar och en ny vecka ta fart. Lite lyxig vecka med en röddag, mer tid och möjlighet att pyssla och bygga och fixa här hemma på gården. Det är välbehövlig tid nu på våren då allt ska hända på en och samma gång. Vi har massor av projekt vi klurar på som vi vill genomföra. Vi får väl se vad vi hinner med.

Glöm inte att ni kan följa/prenumerera oss genom att fylla i er mail. Då får ni vår blogginlägg på mailen så fort de kommer ut.

Hörs snart igen!

/Familjen Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: