Semestern är här

Så var det sista vanliga arbetsdagen innan semestern. Ska bli skönt att få byta fokus några veckor. Inte tänka på allt som behöver göras i företagen utan istället få tänka på allt som ”måste” göras privat….som att vila upp sig, ta en sovmorgon, umgås med nära och kära även om det få ske med lite omtanke och sunt förnuft denna sommaren med rådande Corona-tider.

Jag vet att jag kommer framstå som tråkig och kanske hemsk, men eftersom vi lever ett ganska hektiskt och fullspäckat liv till vardags, helt självvalt och på eget önskemål, kan jag uppskatta denna ”paus” som blir i sommar pga Corona. Missuppfatta mig inte nu bara, jag gillar inte effekterna och konsekvenserna av Corona som sjukdom betraktat, hade hellre haft livet som vanligt och utan Corona. Men nu är det som det är och vi måste förhålla oss till det och göra det bästa av det vare sig vi vill eller ej. Jag försöker därför ändå hitta det som kan vara av någon vinst med denna förövrigt riktigt tråkiga och allvarliga situation vi befinner oss i, i alla fall för min personlig del. Det jag då menar är att oftast är somrarna fulla av evenemang och massa roliga saker man kan göra. MEN det styr också upp tiden åt en och det kan ibland bli mer kravfyllt än lustfyllt. Man ska ”passa-på” och gå på alla tillställningar som erbjuds och de erbjuds ju just bara den veckan eller den helgen eller den dagen så vill man inte ”missa” det måste man gå på det när det händer. Likaså med att man ska hinna resa runt, umgås med alla och gärna några till och så vidare och så vidare. Detta krockar också med alla planerna man har på vad man ska hinna med hemma och ibland vad man kanske måste få gjort under semestern för vardagen räcker inte till för det resten av året. Woops så har både sommaren och semestern gått och jag kan ibland uppleva att jag nästan stressat runt mest för att hinna med allt och kanske ibland inte funderat över vad jag vill, önska eller vill göra, har ork till och mår bra av utan istället gjort det som man ”borde göra”. Återigen jag vet att det är helt själv-på-taget och det låter supernegativt, jag vet. Jag vill ju naturligtvis att det ska vara liv och rörelse i samhället och finnas roliga saker att hitta på. Jag vill också naturligtvis hinna med att njuta av livet och sommaren och det innebär för mig att umgås med mina vänner och familj. Det mår jag bra av. Min reflektion för min egna del utifrån den jag är, är mest att det rullar på lite väl snabbt ibland och jag har lätt att glömma bort vad jag behöver för att må bra och ta mitt ansvar att välja ut det jag ska hoppa på och göra och det jag ska säga nej till. Våga säga nej till utan att jaga mig själv med känslan att jag ”borde” säga ja till allt, jag är ju tråkig annars. Kort och gott denna sommaren hjälper mig att reflektera över detta och ger mig ett lugn och en möjlighet att göra det. Jag hoppas att jag kan bli bättre till nästa sommar, då jag innerligt hoppas att allt är ”som vanligt” igen. Att våra äldre och de i riskgrupp kan umgås och må bra, att företagen i landet kan frodas och att samhället i stort är välmående så vi kan leva som vi önskar. Det är väl just det, leva som vi önskar utifrån var och ens personlighet och behov.

Nog om detta för stunden. Vi alla lever med Corona ständigt närvarande och det är inget önskvärt alls.

Här har jag pratat om lugn och ro och tid för reflektion och samvaro med dom jag/vi älskar på semestern. Johan och Olle däremot ser också en möjlighet i detta stiltje i samhället som uppstått denna sommar, att kunna dra igång ett av de återstående renoveringsprojekt vi har kvar på huset. Jag är inte sen att haka på då jag längtar efter att få huset färdigrenoverat…..vilket lär ta typ 10 år till, men varje bit som blir klar är en bonus. Dessutom blir man väl aldrig ”färdig” med ett hus. Hur som helst det är framsidan som har som ett stort ”gapande” hål mitt på sig som ska ”fyllas” med en inbyggd veranda/rejäl ”fin-entré” och en ny trapp. Målet är att få upp stommen i sommar. Vi får väl se. Det viktiga är att kunna göra detta lustfyllt och inte kravfyllt i den mån det går. En stor dos återhämtning måste in hur som helst för att vi ska vara laddade för ett ”nytt arbetsår” så tanken är inte att vi ska fylla hela semestern med detta byggprojekt. Den gigantiska busken tog pojkarna ner i veckan i alla fall och Olle ha börjat bära fram ställning till det.

Blommorna fick flytta.

Ytterligare en stor händelse för veckan är att vi fått klart våra nya loggor till våra verksamheter.

Vad tycker ni? Vera visar stolt upp dom, hon verkar nöjd. Vi två-beniga är också så otroligt nöjda och tacksamma för det fina arbete Micke på MA Screen har gjort när han har tagit fram dom. Vi har även provmärkt våra honungsburkar och jag har satt fina etiketter även på mina saftflaskor bara för att jag kan.

Nu återstår att bygga vidare på hemsidan och få in information och material till att få ihop en sida för fastigheterna också. Få ta det lite i etapper i takt med att vi tar lite fina bilder på fastigheterna. Ska bli roligt. Något att pyssla med på semestern kanske. Som egen företagare innebär ju semestern inte total nedstängning några måste finns alltid som man inte kan bortse ifrån även om man har semester, men det kan också erbjudas att man fixar med något lite mer lustfyllt under semestern bara för att man inte måste. Detta är inget vi klagar över eller far illa av på något vis. Semester innebär för oss att få ta dagarna som det kommer och man måste ju tvätta, städa, laga lite mat och klippa gräset ändå så om det dyker upp något mer företags/arbetsrelaterat som behövs stickas emellan med så spelar det ingen roll i det stora sammanhanget.

Avslutningsvis kommer här några bilder från livet på gården denna veckan.

Nu ska jag se till att avverka de punkter jag har kvar som jag vill få undan innan semestern drar igång ikväll. Ha en bra dag och helg. På återseende snart igen.

/Familjen Persson

4 reaktioner till “Semestern är här

  1. Önskar er verkligen, en avkopplande o härlig semester.
    Lite tomt utan er på Tallvägen.
    Man blir liksom lite van, att ni hänger på väggar, kryper på tak osv.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: