Veckan som gått, bröllopsdag och reflektion

Bilen på verkstan efter min dundertabbe i måndags så cykeln har blivit rastad och jag har fått låna bil av svärfar och Bissan. Det har med andra ord löst sig fint. OCH jag har fått mycket gjort på jobbet denna veckan. Jag har varit sysselsatt med att laga/putsa upp trasiga betongväggar i källaren och även på utsidan vid garageporten på fastigheten i Bräkne-Hoby som vi nu renoverar. Vitt och ljus även om det säkert är lite av ett helgerån att måla över de klassiskt stänkmålade gula väggarna som någon lagt tid och kraft på för en drös med år sedan. Jag har också kommit igång med målningen. Johan har varit ute hos kund och byggt hästboxar.

På kvällarna har jag vattnat och skördat i odlingarna. Det frodas och finns massa av godsaker och fina blommor att ta hand om. Gäller bara att hitta bra och även goda sätt att lagra och använda alla godsakerna. Men det är verkligen ett lite lyckorus att ha maten precis utanför dörren.

Jag och Johan har också firat 4-årig bröllopsdag. Lite fullt upp nu dock så vi firade i all enkelhet med lite god mat och Johan kom hem med en stor bukett rosor. Behövs inte mer än så. Vi mindes tillbaka till bröllopsdagen och njöt av alla fina minnen. Vilken fantastiskt dag det var. Olle och Axel har också den dagen som en av de bästa i sina minnen. Något vi upplevde tillsammans som familj eftersom killarna var så stora så är det verkligen ett gemensamt minne för oss att bära med oss. Tänk att, trots att det tog oss 18 år att gifta oss, kunde bli en så magisk upplevelse. Så tacksamma för våra nära och kära som förgyllde både den dagen men som verkligen ställde upp och fixade så fint för oss även innan med förberedelser och möhippa och svensexa. De förverkligade verkligen vår dröm om hur bröllopet skulle vara. Tack till alla er.

Jag reflekterar över att jag är lyckligt lottad som har en man som Johan vid min sida. Mitt livsvittne. Men också vilket hårt slit och arbete det innebär att hålla ihop och få livet att fungerar tillsammans. Det är inte bara solsken utan även duggregn, ösregn och ibland också rejäla störtskurar med ett dundrande åskoväder mitt i. Vi har ju inte bara 4 år ihop som gifta utan 22 år som par, varav 21 av dom har vi bott tillsammans. Vi har så här långt klarat av alla duster och motgångar. Vi är starka tillsammans och dessutom har vi massa fantastiska upplevelser, minnen, framgångar och inte minst två fantastiska barn. Allt det fyller på ”det-goda-i- livet-kontot” och det gäller att njuta lika mycket av det goda och bra sakerna i livet som att kämpa när motgångarna dyker upp. Det är värt att kämpa för den gemensamma stabila grund i livet Johan och jag har. Det vore naivt att tro att vi skulle vara totalt lika och alltid samspelta utöver den gemensamma grunden vi står på och rent av tråkigt om vi var totalt lika varandra i allt. Vi lever på friktionen våra olikheter ger oss. Det skapar innehåll till livet, drivkraft, utmaningar, utveckling och passion. En och annan tår, en viss måtta av frustration och ett stänk ren ilska ibland också så klart, men det tillhör livet och inget att haka upp sig på utan bara att ta sig förbi på bästa sätt. Lättare sagt än gjort ibland, jag vet, men det går. Vi återkommer ofta, både i livet i stort och i vårt företagande, till tålmodighet, uthållighet och en rejäl skopa envishet tillsammans med att fokusera på det positiva så långt det bara är möjligt. Hitta lösningarna och möjligheterna hur omöjliga förutsättningar eller situationen än kan se ut. Nu håller vi tummarna för att vi få fortsätta leva ett härligt gemensamt liv ihop och åka med i livets berg-och dalbana.

Helgen är här och vi få se vad den har att erbjuda. Har ni något roligt inplanerat eller kanske bara en massa tråkiga måsten?? Jag har definitivt en massa måsten, MEN jag ska försöka blanda upp dom med lite avkoppling och återhämtning och göra något jag tycker är roligt och ger mig energi. Det är ju ändå det man helst vill ha helgen till.

/Familjen Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: