Full fart

Här händer det grejer, nu har vi lagt upp en sida om vår gården och även en om den försäljningar vi emellanåt kommer att kunna erbjuda av köttlådor med mera. Just nu finns köttlådor att boka med nötkött från våra Dexterkor. Så gå in och ta en titt i menyn och klicka runt och se er omkring. Är en sån nybörjare på detta med hemsida, blogg och allt, men roligt är det!

Jag startade lördagen med att göra lite ny granola då det var tomt i burken. Enkelt och gott och jag har i precis det just jag gillar, kan varmt rekommendera er att prova. Vill ni vet hur jag gjorde min finns en länk i slutet på detta inlägget. Vi har fler inspirationstips längst ner på huvudsidan för bloggen. Kan vara bra att veta.

Sedan satte vi fart allihopa med olika projekt. Jag har flisat upp gångarna i trädgårdslandet för att förhoppningsvis minska lite av ogrästrycket…räcker med det I odlingslådorna.

Här började jag
Här med lite hjälp av Axel. Olle har också hjälp till lite på en hörna.

Olle och Johan fortsatte arbetet på ”nya” pannrummet och satte ribb.

På eftermiddagen i lördags kom vänner till oss och grillade en hamburgare och fikade på altanen. En stunds skön avkoppling och jag fick en gurkplanta, majsplantor och broccoliplantor, lycka! De vet vad jag gillar! Till det bakades det en gluten- och mjölkfri(då vi är några allergiker av olika slag) kaka med bär i. Blev mumsig och kolla så härligt gul smeten blir när man har egna ägg och hönorna har tillgång till att picka i sig lite grönt och annat.

I söndags fick ett gäng av våra tackor komma ut på bete, de sprang in i transporten. De verka veta vad transporten innebär, grönt gräs! Lyckliga tackor….och lyckliga ägare då det innebär lite mindre arbete. Det är mysigt att ta in dom på vintern och lika mysigt och skönt att släppa ut dom på våren.

Det är en härlig tid nu, grönskan ligger i startgroparna. Gäller bara att hinna och njuta va det då man gärna har fullt upp den här tiden.

Vårt kastanjeträd

Ny vecka tar fart, få se vad de har att erbjuda!

/Familjen Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: